Sosyal Yardımlaşma Vakfından Çiftçiye 7 Bin 700 Sertifikalı Fidan Desteği

Kütahya’nın Simav ilçesinde meyveciliği geliştirmeyi ve kaliteyi artırmayı hedefleyen Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının...

Kütahya’nın Simav ilçesinde meyveciliği geliştirmeyi ve kaliteyi artırmayı hedefleyen Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının da (SYDV) desteğiyle çiftçilere toplam 7 bin 700 adet ihraç ürünü kiraz, Japon eriği ve Deveci Armudu fidanı dağıttı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün Karakür Mahallesindeki hizmet binası bahçesinde gerçekleşen fidan dağıt töreninde konuşan Vakıf Başkanı Kaymakam Yüksel Ünal, Kütahya’nın meyve ambarı olarak bilinen ilçesi Simav’da mevcut çeşitleri ihraç ürünleriyle desteklemek maksadıyla 29 bin 112 bin liraya Devlet Üretme İstasyonlarından satın aldıkları sertifikalı kiraz, Japon eriği ve Deveci armut çeşitlerini çiftçilere dağıttıklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

İklim ve toprak özelliklerinden dolayı Simav’da narenciye haricinde her türlü meyvenin yetiştiğine vurgu yapan Kaymakam Ünal, özellikle ilçede yetişen kiraz, vişne, kestane, elma, armut, erik, ayva ve ceviz gibi meyvelerin aroması, rengi ve kendine has lezzetiyle piyasada çok tutulduğunu ve tamamına yakın bir kısmının dış ülkelere ihraç edildiğini bildirdi.

İlçede meyveciliği geliştirmek ve kaliteyi artırmak maksadıyla önlem olarak çiftçinin elindeki meyve fidanlarını yeni çeşitlerle zenginleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Kaymakam Ünal, “Bu kapsamda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın katkılarıyla temin ettiğimiz tamamı ihraçlık kiraz, Japon eriği ve Deveci armut çeşitlerinden oluşan toplam 7 bin 700 adet fidanı çiftçilerimize dağıtıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzde görevli uzmanlarımız da çiftçilere fidanların dikimi, bakımı ve budaması gibi teknik hususlarda destek sağlıyorlar” dedi.

Geçtiğimiz dönemlerde başlatılan projeler sayesinde Simav’da meyveciliğin iyi bir noktaya geldiğini ancak bunu yeterli görmedikleri için yeni ve güncel projeler ürettiklerine vurgu yapan Kaymakam Ünal, “Simav tam bir meyve cenneti. Havasıyla, suyuyla, toprağıyla meyvecilik için idial bir yer. Ancak çeşit yönünden fakir. Biz şimdi bu çeşitleri piyasanın istediği yeni ihraç ürünü çeşitlerle değiştirmek istiyoruz. Meyveciliği geliştirmek suretiyle vatandaşların gelir düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun için de 29 bin 112 TL para harcayarak temin ettiğimiz toplam 7 bin 700 adet kiraz, Japon eriği ve deveci armudunu önceden belirlediğimiz çiftçilerimize dağıtıyoruz. Hayırlı olsun. Umarım bereketini görürler. Şimdi ben benden önceki arkadaşımın diktirdiği meyvelerin tadına bakıyorum. İnşallah benden sonraki arkadaşım da benim diktirdiğim fidanların meyvelerinin tadına bakar” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Fidan dağıtımıyla birlikte uzmanlar çiftçilere dikim, bakım gibi konularda teorik bilgiler sundu. Ardın da törende hazır bulunun Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının mütevelli heyet üyeleri fidanların başına geçerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: