Sosyalistlerden Kılıçdaroğlu'na mektup

Fransız Sosyalist Partisi Birinci Sekreteri Harlem Desir, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yazdığı mektupta, CHP ile olan ilişkilerin güçlendirmesini isteğini vurguladı.

ANKARA (ANKA) - CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Desir mektubunda Kılıçdaroğlu'na Sosyalist Parti'nin birinci sekreterliğine seçilmesinin ardından kendisine gönderdiği "dostça" tebrik mesajı için teşekkürlerini iletti. "Tüm sosyalizm savunucularının ve sosyalizme inananların" ortaya koydukları güvenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden Desir, Kılıçdaroğlu'na şöyle yazdı:

"Fransız halkının sosyal adaleti yeniden sağlama ve ülkeyi krizden çıkarma sorumluluğunu bize verdikleri böylesi tarihi bir zamanda seçilmiş olmam bu sorumlulukların gereklerinin yerine getirilmesi noktasında üzerime düşen görevleri de hatırlayıcı bir anlam taşımaktadır.

Reklam
Reklam

Yeniden dile getirmek isterim ki; gerek Sosyalist Partisi gerek bizzat kendim, Türkiye'nin kendi iç politikasıyla ilgili özellikle insan hakları ve özgürlüklere saygı noktasında gelinen durumla ilgili gelişmeleri yakından takip etmekteyiz. Bu vesile ile Fransız Sosyalist Partisi'nin, CHP ile olan ilişkilerini güçlendirme konusundaki isteğini ve kararlılığını da yeniden dile getirmek isterim. Size yeniden teşekkürlerimi sunarken, en içten selamlarımı kabul etmenizi istirham ederim." (ANKA)

Anahtar Kelimeler: