Sosyalistlerin Meclisi Üyeleri Bostaniçi Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Sosyalistlerin Meclisi Van Depremi Komisyonu üyeleri, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'i makamında ziyaret etti.

Sosyalistlerin Meclisi Van Depremi Komisyonu üyeleri, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'i makamında ziyaret etti.

Van'da deprem sonrası yaşananlara dikkat çekmek, Van için kamuoyu oluşturmak ve Van halkının acil ihtiyaçlarını karşılamak için bir komisyon oluşturan Sosyalistlerin Meclisi, deprem sonrası oluşturdukları 2 raporu Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'e verdi.

Karşılıklı görüş ve bilgi paylaşımında bulunulan ziyarette Ergüneş, deprem sonrası yaşanan sorunların halen devam ettiğini, devletin sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine günübirlik çalışmaların ötesine geçmediğini savundu. Ergüneş, "Van'da depremin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen halen ciddi sorunlar devam etmektedir. Yaralar halen tam olarak sarılmamıştır. Depremzedelerin ciddi sorunlarından bir tanesi olan barınma sorunu halen devam etmektedir. Yine sağlık, psikolojik gibi sorunlar ciddi bir şekilde devam etmekte ve depremzede yurttaşların rehabilite edilmesi, depremin neden olduğu artçı travmaların ortadan kaldırılması için hiçbir çalışmanın yapılmadığını görmekteyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Aralarında akademisyen, doktor ve siyasetçilerin de bulunduğu Sosyalistlerin Meclisi Oluşumu'nu önemsediklerini aktaran Ergüneş, bu oluşumun Türkiye'nin önemli bir muhalif gücü olacağını vurguladı. Türkiye'de muhalif olmanın zorluklarına da değinen Ergüneş, tüm muhaliflerin bir araya gelerek ortak çıkar ve amaç doğrultusunda bütünleşmesiyle güçlü olunacağını belirtti. Depremzede yurttaşlara yönelik belediyenin yapmış olduğu çalışmaları da anlatan Ergüneş, "Belediye olarak deprem ve deprem sonrası yapmış olduğumuz çalışmalar ile depremin etkisini azaltmak, halkın sorunlarına çözümler bulmak için birçok çalışmayı hayata geçirdik. Yurttaşların deprem psikolojisini üzerilerinden atması için gönüllü psikiyatristler aracığıyla çok sayıda psikolojik taramalar yaptık. Yine sağlık taramaları, barınma, giyim ve yemek-içmek gibi önemli problemler ile mücadele ederek halkın yanında olmaya çalıştık. Belediye olarak depremin ilk gününden bu güne sürdürdüğümüz çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Görüş ve önerilerden sonra, Prof. Dr. Zuhal Okuyan, akademisyen Handan Tunç, emekli Sayıştay Müfettişi Kadir Sev ve gazeteci Barbaros Tantan'dan oluşan Sosyalistlerin Meclisi Van Depremi Komisyonu üyeleri, deprem sonrası oluşturdukları 2 raporu Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş'e verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz