Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması

Zafer Kalkınma Ajansı kapsamındaki illerin, Kalkınma Bakanlığı'nca açıklanan geçen yıla ait İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'ndaki (SEGE) yerleri,

Zafer Kalkınma Ajansı kapsamındaki illerin, Kalkınma Bakanlığı'nca açıklanan geçen yıla ait İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması'ndaki (SEGE) yerleri, 2003 yılındaki değerlendirmeye göre yükseldi.

Ajans Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı, son olarak 2003'te yayımlanan araştırmayı güncelleyerek, sonuçlarını açıkladı.

Güncellemeye göre, Zafer Kalkınma Ajansı kapsamındaki illerden Manisa 25'incilikten 23'üncülüğe, Uşak da 30'unculuktan 25'inciliğe, Kütahya 40'ıncılıktan 38'inciliğe, Afyonkarahisar da 44'üncülükten 43'üncülüğe yükseldi.

Reklam
Reklam

Uşak'ın 5, Kütahya ve Manisa'nın ikişer, Afyonkarahisar'ın bir sıra yükseldiği belirlendi.

İllerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesi doğrultusunda hazırlanan ve nisan ayında açıklanan yeni teşvik sisteminde Manisa ve Uşak 3'üncü, Afyonkarahisar ve Kütahya ise 4'üncü teşvik bölgelerinde yer almıştı.

Araştırmada illerin gelişmişlik düzeyleri farklı alanlardan seçilen değişkenler yardımıyla ölçüldü. Bu ölçüm ve analizler sonucu il sıralamaları yapıldı ve aynı özelliklere sahip il grupları belirlendi. SEGE çalışmasının sonuçları özellikle bölge, il ve ilçe düzeyinde karşılaştırmalı politika tespiti ve uygulamasında kullanılıyor.

Kalkınma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yayımlanan açıklamaya, internette "http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/view/14197/BASIN\_A%C3%87IKLAMASI-sege\_2011-v6.p df" linkinden ulaşılabiliyor.

Muhabir: Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: