Soydaşların çalışma izini ve emeklilik sorunları ocak sonuna kadar çözülecek

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, soydaşların çalışma izinleri ve emeklilik konularında yaşadığı sorunlarla ilgili...

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, soydaşların çalışma izinleri ve emeklilik konularında yaşadığı sorunlarla ilgili ocak ayı sonuna kadar olumlu gelişmeler olacağını söyledi.
Çavuşoğlu, BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu üyeleri ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Dobruca Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Soydaşların çalışma izinleri ve emeklilik konularında yaşadıkları sorunlara dikkat çeken Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde bu konuda yürütülen ciddi çalışmalar olduğunu ve bu çalışmaların ocak ayı sonuna kadar olumlu şekilde sonuçlanmasının beklendiğini ifade etti.
Soydaş öğrencilerin genel sağlık sigortası kapsamında ödedikleri sigorta primleriyle ilgili sorunlarını da çözdüklerini belirten Çavuşoğlu, şu bilgileri verdi: "2011 yılının son haftasında genel kuruldan geçerek yürürlüğe giren yeni Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile soydaş öğrencilerin ödemekte oldukları sigorta primlerinde 3’te 2 gibi ciddi bir indirime gidildi."
BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç Dr. Özkan da Balkan kökenli bir milletvekili olarak Hakan Çavuşoğlu’na sorunların çözümü için önemli görev düştüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz