Soysal: Gençlerin En Iyi Şekilde Yetişmesine Zemin Hazırlamalıyız

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, "Gençlerin en iyi şekilde yetişmesine zemin hazırlamalıyız." dedi. Soysal,...

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, "Gençlerin en iyi şekilde yetişmesine zemin hazırlamalıyız." dedi.
Soysal, yaklaşan Atatürkü Anma ve Gençlik Spor Bayramı hakkında yapqtığı yazılı açıklamada, Türk milletinin yediden yetmişe kadın-erkek, büyük-küçük demeden savaşarak, bu toprakları vatan yaptığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı’nı, esareti kabullenmeyen bir milletin ortaya koyduğu, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Soysal, ''Bu savaş, Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının, onursal bir belgesidir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçludur. Bugün üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız, atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek kazandıkları bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla ıslanmıştır. Bundan sonra bize düşen, ülkemizin, muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde kilit rol oynamak, gençlerin en iyi şekilde yetişmesine zemin hazırlamaktır. Demokrasinin, insan haklarının ve hukukun üstünlüğünü benimsemektir. Bilim ve teknolojiyi, dünyadaki değişimleri ve gelişmeleri takip etmek ve istifade etmektir. Ve her zamankinden daha çok gayret göstermektir.'' dedi.

Reklam
Reklam

''19 MAYIS, KENDİSİNE KEFEN BİÇİLEN BİR MİLLETİN YENİDEN AYAĞA KALKMAYA BAŞLADIĞI GÜN''

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise 19 Mayıs 1919'un, ülkemizin bir dünya savaşından yenik çıktığı, koşulların ağır, halkın yorgun olduğu bir dönemde, Türk milletinin kendi bağımsızlık ve özgürlüğünü kendi iradesiyle sağlamak üzere Atatürk’ün önderliğinde başlattığı kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihi olduğunu söyledi.
Kurtuluş Savaşı'nın, milli onuru için direnenlerin, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkanların, vatan sevgisini canından üstün tutanların, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı bir destan olduğunu vurgulayan Başer, ''19 Mayıs, kendisine kefen biçilen bir milletin yeniden ayağa kalkmaya başladığı gün olarak tarihe geçmiştir. Türk Milleti, boynuna asılan hasta adam yaftasını kırıp atmış, ona kefen biçenlere bu toprakları dar ederek, bağımsızlığını yeniden kazanmıştır. Gençlik milletlerin geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler. Cumhuriyet'i her zaman genç ve diri tutmak en önemli sorumluluğunuzdur. Sizlerin Türk milletinin bir bireyi olmanın verdiği gururla, sorumluluklarınızı yerine getirmek, ülkeniz yönünden en iyisini yapmak için hiçbir özveriden kaçınmayacağınıza inancımız sonsuzdur. Dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, milli ve manevi değerlerimize bağlı, çağın bilgi ve teknolojisiyle mücehhez, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu şuuruna sahip, çalışkan nesiller yetiştirmek arzusundayız.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: