Sözde ermeni soykırımını protesto ediyor

SİVAS (İHA) - Sözde Ermeni soykırımı iddialarını protesto etmek amacıyla yaya olarak Erzurum'a gelmek için Ankara'dan yola çıkan emekli Emniyet Müdürü İlhan Sapmaz, akşam saatlerinde geldiği Sivas'ta, halkın büyük ilgisiyle karşılandı.

Ankara'dan yola çıkan Sapmaz, akşam üzeri Sivas'a ulaştı. Polis eskortu ile İnönü Bulvarı'ndan yürüyen Sapmaz, vatandaşlarla konuştu. Atatürk'e, Türk bayrağına ve manevi değerlere sahip çıkılmasını isteyen Sapmaz, cumhuriyetin temellerinin atıldığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önüne geldi. Atatürk heykeli önüne çelenk bıraktıktan sonra kongre kararı alan meclis üyeleri için dua eden Sapmaz, Sivaslılar'a seslenerek, "Cumhuriyetin temeline en büyük harcı koyduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'ne son yıllarda dış güçler büyük bir iftira kampanyası başlatmışlardır" dedi. Bazı Avrupa ülkeleri ile Yunanistan'ın Türklerin 1915 yılında Ermeni soykırımı yaptığını ileri sürdüklerini, özellikle Yunanistanlılar'ın 19 Mayıs 1919 tarihini Pontus soykırımı olarak ilan ettiklerine de dikkat çeken Sapmaz, "Gençlerimizi eğiterek, gençlerimize tarihimizi öğreterek, hep birlikte daha çok okuyarak, tarihimizi çok iyi öğrenmek zorundayız. Sonrasında da bu meselelerle mücadele etmek zorundayız.

Reklam
Reklam

Bu soykırım yasa tasarılarına karşı, Potnus soykırımı yasa tasarısına karşı çıkmazsak, yarın ülkemizi, gelecek nesillerimizi kötü günler beklemektedir. Onun için Sivaslı Yiğido hemşehrilerimizden, milletimizden gençlerimizi en iyi şekilde eğiterek, hukuki yollarla Türkiye'ye karşı yapılan haksızlığı geri püskürtmemiz lazım" diye konuştu.

Sapmaz, açıklamasının ardından bazı medya gruplarını da eleştirirken, Ankara'dan yola çıkarak, Sivas'a gelen Sapmaz'ın, 3 gün Sivas'ta kalacağı ve ayakları şiştiği için tedavi olacağı öğrenildi.