Sözde siyaset akademisinde Öcalan yemini ettirilmiş

KCK'ya yönelik olarak düzenlenen İzmir merkezli operasyonda tutuklanan 30 kişinin, terör örgütü PKK'ya eleman kazandırmak...

KCK'ya yönelik olarak düzenlenen İzmir merkezli operasyonda tutuklanan 30 kişinin, terör örgütü PKK'ya eleman kazandırmak amacıyla kurulduğu belirtilen sözde siyaset akademisinde eğitim verdiği, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yolunda ilerlemek için bir metin üzerine yemin ettirildiği ve buradan 100'e yakın kişinin mezun edildiği öğrenildi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ege Bölgesi'nde KCK'yı oluşturup örgüte adam kazandırmaya çalıştığı iddia edilen, aralarında BDP'li yöneticilerin de bulunduğu zanlıları yaklaşık 6 ay boyunca teknik takibe aldı. 22 Eylül 2011 tarihinde özel yetkili savcılığın talimatıyla harekete geçen 300 polis memuru, beş ilde eşzamanlı operasyon başlattı. Operasyonlarda aralarında BDP Bayraklı İlçe Başkanı Z.H. ve Parti Meclisi Üyesi A.D.'nin de bulunduğu çoğu BDP yöneticisi ve üyesi, yedisi emekli öğretmen ve biri emekli polis 34 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün (30 Eylül) sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 6'sı kadın 34 zanlıdan İ.A., A.A., N.A. ve İ.A., savcılıkta sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Aralarında 6 kadının da bulunduğu 30 zanlı ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklular arasında, sözde siyaset akademisinde eğitim veren çok sayıda kişi olduğu ileri sürüldü. Zanlıların, Ege Bölgesi'ndeki illegal faaliyetleri düzenlemek ve eleman kazandırmak için KCK'nın kent meclisi yapılandırmasını oluşturmaya çalıştığı, şehirdeki korsan gösterileri organize ettiği, Diyarbakır'da KCK'ya yapılan operasyonların ardından kaçan örgüt elemanlarının yerine yenilerini yetiştirdiği iddia edildi.
Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgüt dökümanı, yüzlerce yasak yayın, PKK ve KCK'nın kent ve savunma birlikleri yapısını anlatan döküman ve notlar, terör örgütünün yayın organı ROJ TV'den kaydedilen görüntüler ele geçirilmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz