S&p: Altyapı Harcamaları Ekonomik Büyümeyi Destekleyecek

- Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor’s (S&P), altyapı kamu harcamalarının yeni istihdam olanakları yaratarak küresel ekonomik büyümeyi destekleyeceği

- Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor’s (S&P), altyapı kamu harcamalarının yeni istihdam olanakları yaratarak küresel ekonomik büyümeyi destekleyeceği öngörüsünde bulundu.

Standard & Poor's'un küresel altyapı yatırımlarını değerlendirdiği "Küresel Altyapı" raporunda, "Standard & Poor's G20 ülkelerinin artış gösteren altyapı kamu harcamalarının ekonomiye yararlarının olacağını öngörmektedir" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Bununla birlikte oluşan katma değer sayesinde reel gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) harcamasındaki yüzde 1’lik artışın üç yıllık bir dönemde en fazla 2.5 düzeyine çıkması bekleniyor. Katma değerin gelişmekte olan ekonomilerde gelişmiş ülkelerin ekonomilerine oranla daha yüksek olması bekleniyor. Örneğin, Çin, Hindistan ve Brezilya yatırımlarında iki katı kadar GSYİH artışı yaşanması öngörülüyor."

Reklam
Reklam

İSTİHDAM ARTIŞINA DESTEK
Avrupa bölgesindeki uyumlu çabanın ülkeler bazındaki harcamalardaki artışlara etkisinin daha büyük olacağının beklendiği de vurgulanan Standard & Poor's raporunda, "Gelişmiş ülkelerde ise bu katma değer istihdam sürdürülebilirliğini canlandıracaktır. ABD’de 700 binden fazla ve AB’de ise yaklaşık 1 milyon kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor" denildi.

IMF BAŞKANI DA "ALTYAPI" DEMİŞTİ
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde da, Ekim ayındaki IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları sırasında düzenlediği basın toplantısında, altyapı yatırımlarına hız verilmesini önermişti.

Lagarde, "Büyük inşaat projeleri ve bakım çalışmalarında yeni istihdam alanları oluşturarak kısa vadede büyüme desteklenebilir. Altyapı yatırımları orta vadede, değer yaratılmasını kolaylaştırarak ve hızlandırarak arz tarafını etkileyebilir" demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: