Sp Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Saadet Partisi (SP) Çorlu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir açıklama yapan Saadet Partisi (SP) Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi, 3 bayramın bir arada kutlandığını söyledi.

Birinci bayramımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'deki açılışının bayramıdır, ikinci bayramımız, milli hâkimiyet, yani ulusal egemenlik bayramımızdır, üçüncü bayramımız ise çocuk bayramımızdır, bayramlarımız kutlu olsun diyen Vakitçi: “TBMM işgal edilmiş vatan topraklarını kurtarmak ve bu topraklar üzerinde bağımsız bir devlet kurmak üzerine kurulmuştur. Bu hedefi gerçekleştirmek içinde hâkimiyetin kayıtsız - şartsız millete ait olduğu prensibinden hareket edilmiştir. Milletimiz dualarla açılan meclisin öncülüğünde tarihe adını altın harflerle yazdıran bir kurtuluş destanına imza atmıştır. Ancak bugün geldiğimiz noktada bağımsızlığımız, milletimizi millet yapan değerlerimiz, kayıtsız, şartsız millete ait olması gereken egemenliğimiz ne durumdadır? Bu önemli günde bu soruların cevabını gönül rahatlığı içinde vermemiz mümkün görünmemektedir. Vatanın kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna temel teşkil eden "Bağımsızlık", "Milli İrade" gibi değerler bugün ağır bir tahribatla karşı karşıyadır” dedi.

Reklam
Reklam

Ekonomimiz borca, dış politikamız ABD'ye teslim edilmiş durumdadır diyen Vakitçi: “Milleti millet yapan değerlerin yerine, bu değerleri yozlaştıran Avrupa Birliği kriterleri getirilmeye başlanmıştır. Türkiye'nin kurtuluşunu Avrupa Birliği içinde görmenin, milli irade ile ne kadar örtüşebileceğini milletimizin vicdanına sunuyorum. Biz Saadet Partisi olarak, bağımsızlığımız ve milli egemenliğimiz üzerinde oluşan tahribat ve yaranın ortadan kaldırılması için acilen Anayasa değişikliğine gidilerek, anayasal yapı içerisinde mutlaka bir yüksek bağımsızlık kurulu oluşturulmasını öneriyoruz. 23 Nisan 1920'de kurulan TBMM nasıl bir millete öncülük yaparak, ülkeyi işgalden kurtarıp Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduysa, aynı TBMM bugünde tarihi ve manevi bağlarla bağlı olduğumuz mazlum İslam coğrafyasını da işgalden kurtarmanın öncülüğünü yapmalıdır. Sahip olduğumuz tarihi geçmiş ülkemize bu vazifeyi yüklemektedir. 23 Nisan aynı zamanda çocuklarımıza armağan edilmiş bir bayramdır. En değerli varlığımız çocuklarımızdır. Onlar geleceğimizin teminatıdır. Müspet bilimlerler birlikte, ahlaki ve manevi değerlere bağlı, vatan sevgisiyle büyüyen bir nesil yetiştirdiğimiz takdirde geleceğimiz güvencede olacaktır. Tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: