Sp Devrek İlçe Başkanı Öztürk’ten, 'kadınlar Günü' Mesajı

Saadet Partisi (SP) Devrek ilçe Başkanı Hasan Öztürk, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle...

Saadet Partisi (SP) Devrek ilçe Başkanı Hasan Öztürk, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir mesajı yayınladı.

SP Devrek ilçe Başkanı Hasan Öztürk yayınladığı mesajında, ”Hiç şüphe yok ki toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadındır. Evlatlarına hakkı-hukuku, adaleti, dürüstlüğü, sevgi saygı ve hoşgörüyü öğütleyen, onları bu doğrultuda yetiştiren annelerin bulunduğu toplumlar büyük medeniyetler inşa etmiştir. Bu sebepten dolayıdır ki geleceğe güvenle bakabilmek, kadın ve kadına verilen önemle doğru orantılıdır. Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edilip hakir görüldüğü, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun var olabilmesi mümkün değildir. Bugün istiklal mücadelemizin kadın kahramanlarından Nene Hatun, Nezahat Onbaşı, Kara Fatma ve daha nice cesur kadınlarımızı hatırlama günüdür. Onlar zamanı coğrafyaları aşan direniş ve bağımsızlık mücadelesinin kahramanıdırlar. Onları anladığımız ve örnek aldığımız ölçüde 8 Mart anlam kazanacaktır. Sevgili Peygamberimiz 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyurmuştur. Bu inançla kadına büyük değer veren yüzyıllarca baş tacı yapmış medeniyetin mirasçısı olan bu milletin kadınlarının büyük bir kısmı ne yazık ki günümüzde bir bir mazlumiyet ve mağduriyet yaşamaktadır. Aile içi şiddete maruz kalmakta, fuhşa zorlanmakta, sokak ortasında vahşice dövülmekte hatta öldürülmektedirler. Ne yazık ki hala reklam ve sömürü aracı olarak kullanılmakta, sosyal hayatta hak ettiği şartlara sahip olamamakta, manevi açıdan bir boşluğa sürüklenmektedir. Kadının şahsında aile mefhumu tahrip edilmek istenmektedir.

Reklam
Reklam

Bizler Milli Görüş’ün Merhum Lideri Necmettin Erbakan hocamızın başlattığı insanca bir yaşam, önce ahlak ve maneviyat, Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden büyük bir Türkiye ve neticesinde yeni Bir dünya hareketine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Kadına karşı her türlü ayrımcılığın önüne geçebilmek ve özümüze dönebilmek için tarihimizin, medeniyetimizin, inancımızın, kültürümüzün kadın hakları anlayışı yeniden okuma, anlama ve yaşama gayretleriyle ve hakkı üstün tutan zihniyete sahip çalışma düsturu ile bu sorunların üstesinden geleceğimiz inancındayız. Bu vesile ile Dünya Kadınlar Gününü kutlar saygılar sunarım” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: