SP Genel Başkanı Kamalak, Filistinli Misafirlerini Kabul Etti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Filistin Gazze Bölgesi Beyt Lahia Belediye Başkanı İzzettin...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Filistin Gazze Bölgesi Beyt Lahia Belediye Başkanı İzzettin El Dahnun’u kabul etti. Görüşmede, Türkiye-Filistin kardeşliği vurgulandı.

Sincan Belediyesi ile imzalanan kardeş belediye protokolü dolayısıyla Ankara’da bulunan Gazze Bölgesi Beyt Lahia Belediye Başkanı İzzettin El Dahnun, SP Genel Başkanı Kamalak’ı makamında ziyaret etti. Beraberindeki 12 lise ve üniversite öğrencisiyle birlikte ziyaretlerde bulunan El Dahnun, beraberindeki gençlerin hepsinin hafız olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

El Dahnun, “Türk halkı her zaman Filistin halkının yanında olmuştur. Bizler de Sincan belediyesi ile yapılan kardeş belediye protokolü gereği buradayız. Gazze doğal ve endüstriyel kaynaklardan mahrum bir yerdir. Bizim en büyük zenginliğimiz, gençlimizin zenginliğidir. Bizler ümit ediyoruz ki Türk halkı her zaman, Filistin halkının yanında olacaktır. Türk hükümetine ve Türk halkına Mavi Marmara’dan dolayı gönlümüzde ayrı bir yer edindiler.” dedi.

Türkiye’nin misafirleri değil, evleri olduğunu belirten Kamalak ise El Dahnun’un “Bizim en büyük zenginliğimiz gençlerimizdir” sözüne atıfta bulunarak, bu zenginliğin, bütün zenginliklerin en büyüğü olduğunu vurguladı. Merhum Erbakan’ın sözlerini hatırlatan Kamalak, “Bizim SP olarak anlayışımız, Türk, Kürt, Arap diye bakışımız yoktur. Bütün Müslümanlar kardeşimizdir. O nedenle Filistinli kardeşlerimiz de bizim öz kardeşimizdir.” diye konuştu.

Sadece Filistin’in değil, bütün İslam aleminin zulüm altında olduğunu aktaran Kamalak, 60 İslam ülkesinin asıl düşmanları ile değil, birbirleri ile savaş halinde olduğuna dikkat çekti.

Reklam
Reklam

ABD’nin Libya Büyükelçisi ile 3 arkadaşının öldürülmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Kamalak, olay sonrası ABD Başkanı ile Dışişleri Bakanı Clinton’un, “Biz oraya demokrasi götürmüştük.” sözlerine tepki göstererek, Libya’da 60 bin insanın öldüğünü anımsattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: