Sp Genel Başkanı Kamalak Gaziantep’te Partililerle İftarda Buluştu

Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Genel Başkan Prof. Dr....

Saadet Partisi (SP) Gaziantep İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, burada partililerle bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalender Plazada düzenlenen iftar yemeği SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın katılımı ile coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Programa bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, Anadolu Gençlik Derneği ve çok sayıda partili katıldı. Ayrıca Saadet partisi Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa il başkanları da hazır bulundu. İftar önhcesinde konuşan Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Bizler Saadet Partisi olarak hakkı hakim kılmak için varız. Milli görüşçülerin temel hedefi hakkı hakim kılmaktır. Eğer konuştuklarımda yanlış varsa program sonunda beni uyarın. Söylediklerim doğru ise var gücünüzle çalışın, Milli Görüşe destek verin” dedi.

Reklam
Reklam

Hükümet yanlış politikalar uyguladığını da ifade eden Kamalak, “Türkiye’nin dış politikası özellikle yönünü batıya çevirmesi yanlıştır. Bu düzen Avrupa’ya yana olacaksa Şehitkâmillerin, Şahinbeylerin suçu ne. Canı pahasına gazi olduğu için Fransızları kovduğu içindir. Suriye üzerinden, iki büyük İslam ülkesi Türkiye ve İran karşı karşıya getirilmek isteniyor” dedi.

Avrupa Birliği’nin haçlı birliği olduğunu da savunan Kamalak, “Türkiyeye İslam Birliğini öneriyoruz. Suriye’de 20 bin küsur insan can verdi ve bunların hiç birinin burnu bile kanamadan Suriye problemi halledilebilirdi. Tıpkı milli görüş partilerinin Fas’ta bir tek insanın burnunu kanatmadan demokrasiye geçtikleri gibi. Arap Baharı’nın yaşandığı Tunusta oradaki milli görüş partisinin hocamızın dışarıdaki öğrencileri tarafından kurulan Nahta Partisi mensuplarının meseleye el koyup kansız ve darbesiz bir biçimde demokrasiye geçtikleri gibi. Suriye’de de aynı durum olabilirdi” diye konuştu.

Kamalak, iktidarın Suriye ile ilgili bağımlı bir dış politikanın ürünü olarak yaptığı hesabın yanlış çıktığını öne sürerek, baştan beri bu konuyla ilgili uyarılarda bulunduklarını ifade ederek, “Türkiye bir savaşa sürüklenmek isteniyor. Suriye üzerinden iki büyük İslam ülkesi Türkiye ve İran karşı karşıya getirilmek isteniyor. Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi gerekiyor. Türkiye’nin hatta bütün dünyanın Türkiye’nin Ortadoğu`da Suriye üzerinden bir savaşa sokulmak istendiğinden hemfikir olduğunu söylüyorum. Eğer Türkiye, savaşa sürüklenmek istenmiyorsa, Suriye sınırına yığdığımız askeri birlikler neyin nesi. Efendim, kuzey Suriye’de Türkiye aleyhine bir takım oluşumlar meydana geliyor, ona müsaade etmeyiz diyorlar. Bundan 20 yıl kadar önce kuzey Irak’ta da benzeri oluşumlar meydana gelirken o zamanki yönetimler de kuzey Irak’ta ‘Türkiye’nin aleyhine oluşacak bir teşekküle imkân vermeyiz’ diyorlardı. Ama milli görüş yine haykırıyordu, ‘Çekiç gücü oraya getirmeyin’, ‘Yanlış yapıyorsunuz’ diyordu. Türkiye’nin de desteğiyle çekiç güç kuzey Irak’a konuşlandırıldı. Ya sonra! Terör örgütü orada nema buldu, genişledi, kök saldı. Peki, Türkiye müdahale edebiliyor mu? Büyük dostlarımızın izni olmadan yazık ki, müdahale etmesi mümkün değildi. Şimdi daha beter” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kamalak, program sonunda Saadet Partisi yemini ettirerek tüm teşkilat mensuplarını canla başla çalışmaya davet etti. İftar programı dua ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz