SP Genel Başkanı Kamalak: Hans bizi anladı, ama Hasanlar anlamadı

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Bursa Şubesi (ESAM) Necmettin Erbakan anısına Bursa'da bir iftar verildi....

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Bursa Şubesi (ESAM) Necmettin Erbakan anısına Bursa'da bir iftar verildi. İftar yemeğine Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile birlikte Genel İdare Kurulu üyesi ve Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve kızı Elif Erbakan Altınöz de katıldı.

Şeke Kırbahçede düzenlenen iftar yemeğinde konuşan SP’nin kurucu başkanı Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, babasının yerini dolduramadıklarından yakındı. İftar yemeğine onur konuğu olarak katılan Fatih Erbakan, babasının yerinin dolmasının imkansız olduğunu belirterek, “Babamsız ilk Ramazanı yaşıyoruz. Bu nedenle buruk bir Ramazan geçiriyoruz. Yokluğunu 6 ay boyunca çok hissettik. Merhum liderimizin yokluğunu hiçbir şekilde dolduramayız. Milli görüşçüler olarak onu özlemle anıyoruz. Merhum liderimiz bize hayatı boyunca yaşantısı ile İslam’ın özünün cihat olduğunu gösterdi. Bizler de onun bize gösterdiği yolda ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“HERKES BAŞBAKAN, CUMHURBAŞKANI OLABİLİR, AMA ERBAKAN OLAMAZ”
Babasının İstanbul Teknik Üniversitesini genç yaşında rekor bir derece ile birincilikle bitirip önemli buluşlara imza attığını belirten Fatih Erbakan, “Babam 32 yaşında başkaları üniversite okurken O Prof. oldu. Daha sonra Almanya’da leopar tanklarının motorunu geliştirdi. Herkes başbakan, cumhurbaşkanı olabilir ama, Erbakan Hocamızın sahip olduğu özelliklerinin hepsine birden sahip olamaz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

KAMALAK: HANS BİZİ ANLADI, AMA HASANLAR ANLAMADI. NE YAZIKKİ VAKA BU
Fatih Erbakan'ın ardından kürsüye çıkan Mustafa Kamalak, ilk olarak merhum Necmettin Erbakan için davetlilere Fatiha ve dua okuttu. Konuşmasına Necmettin Erbakan'ın ''Ey Milli Görüşçüler; ilk etapta yaşanabilir bir Türkiye kurmalısınız'' sözünü hatırlatarak başlayan Kamalak, ''Hocamız ikinci olarak da 'Yeniden büyük Türkiye'yi kurmalısınız' derdi. Demek ki, bir zamanlar büyük Türkiye varmış? Şu an onu yeniden tesis etmekle mükellefiz, sonra tüm insanlık için barışı sağlamakla mükellefiz.'' dedi.

Reklam
Reklam

Ağlamanın ve sızlamanın hiç kimseye faydası olmayacağını dile getiren Kamalak, ''İşin gereğini yerine getirmek lazım. Onun ne olduğunu da liderimiz Necmettin Erbakan ortaya koymuştur. Hans bizi anladı, ama Hasanlar anlamadı. Ne yazık ki vaka bu.'' diye konuştu. Mustafa Kamalak konuşmasının sonunda ise yeni ve adil bir Türkiye için partililere ant içtirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz