SP Genel Başkanı Kamalak: Kılıçdaroğlu, Dersimlilerden özür dilemeli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Dersim tartışmaları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Dersim tartışmaları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu’nun özür dilemesi gerektiğini söyledi. Kamalak, tarihimizle yüzleşilmesi gerektiğini belirterek Kılıçdaroğlu’nun, “O zaman benim partim iktidar partisiydi, böyle bir hata yapmışsa yüce milletimden özür diliyorum.” demesi gerektiğini ifade etti.
Mustafa Kamalak, partisinin il başkanları ve il müfettişleri toplantısına katıldı. Partililere hitaben konuşan Kamalak, toplantı çıkışında çıkışında gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı.
Dersim tartışmaları ile ilgili gelen soruya Kamalak, Türkiye’nin tarihi ile yüzleşmesi gerektiğini vurguladı. Kamalak, Dersim tartışmaları ile ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun özür dilemesi gerektiğini kaydetti.
Kamalak, şöyle devam etti: “Asıl yapılması gereken tarih ile yüzleşilmesidir. Sayın Kılıçdaroğlu yanıltıldı veya yanlış yola sevk edildi. Başta çıksa, 'Orada neler olup bittiğini tam bilmiyorum. Orada gerçekten vatandaşlara haksızlık edildiği kaanati yaygın. O zaman benim partim iktidardı. İktidarlık döneminde böyle bir hata yapıldıysa yüce milletimden özür diliyorum. Mutlaka haksızlıklar telafi edilecektir.' demiş olsaydı olay bu kadar dallanıp budaklanmazdı.”

Reklam
Reklam

"BEDELLİ YERİNE ASKERLİK SÜRESİ KISALTILMALI"
SP Genel Başkanı Kamalak, bedelli askerlik ile ilgili gelen sorulara ise bedelli askerliğin kitlelerin vicdanını yaraladığını söyledi.
Bedelli askerlik yerine askerlik süresinin kısaltılması gerektiğini savunan Kamalak, devletin bu işi bir sisteme bağlaması gerektiğini vurguladı.
Kamalak, askerlik kurumunun ciddi bir kurum olduğuna değinerek, gelişi güzel bedelli askerlik yoluna gidilmemesi gerektiğini dile getirdi.
Kamalak, “Bu vatan hepimizin. O halde askerlik yapabilecek olan herkes de askerlik yapmalıdır. Asker fazlası varsa askerlik süresini kısaltalım. 4-5 aya indirelim. Sadece temel askerlik eğitimi verilsin.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz