Sp Genel Başkanı Kamalak'tan 'islam Birliği Kurulsun' Çağrısı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ülkeleri ordularının birbirlerini tehdit için var olduklarını...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam ülkeleri ordularının birbirlerini tehdit için var olduklarını belirterek, “Barış için tek çare İslam Birliği’nin kurulmasıdır” dedi.

SP Genel Başkanı Kamalak, gündemdeki gelişmelere ilişkin genel merkezde bir basın toplantısı düzenledi. Kamalak yaptığı açıklamada, bugünün dört öneminin olduğunu söyleyerek, “Birincisi bugün mübarek cuma günüdür, hem de Ramazan ayının başlangıcıdır. Diğer yandan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38. yıl dönümüdür. Dördüncü önemi ise Saadet Partisi’nin kuruluşunun 11. yıl dönümü olmasıdır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kıbrıs konusunda yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin Kıbrıs sorunu olmadığını vurgulayan Kamalak, Kıbrıs sorununun Batılıların Akdeniz’e inmek, ona sahip olmak isteyenlerin sorunu olduğunu ifade etti. Suriye konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kamalak, şunları kaydetti:

“Saadet Partisi bugüne kadar Suriye ile ilgili ne dediyse çıktı. Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor. Suriye’den dönüşte kamuoyuna, 'Suriye’de kısa süre içerisinde bir hükümet değişikliği beklenmemelidir. Kamuoyu şuna hazırlıklı olmalı, Suriye’de bir takım katliamlar, sabotajlar, suikastlar olacaktır' demiştik.”

60’ın üzerinde İslam ülkesi olduğunu ve bunların her birinin ordusunun bulunduğunu ifade eden Kamalak, “Bu orduların hiçbirisi dışarıdan gelecek, Batı’dan gelecek saldırıya ve tehlikeye karşı koyacak güçte değildir. Peki neden besliyorlar bu orduları? Çünkü İslam ülkeleri ordularını birbirlerine karşı tehdit amaçlı kullanıyor. Kardeş kardeşi tehdit ediyor. Fakat ellerindeki silahlar gerçek düşmanın silahlarıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Çarenin İslam Birliği’nin kurulmasında olduğunu belirten Kamalak, şunları söyledi:

“İslam devletleri güçlerini birleştirdiklerinde barış gücünü oluştururlar. Hem İslam alemi hem de bütün insanlık barışa kavuşur. Tüm insanlığın barışa kavuşacağı çareyi Batı’dan bekleyemeyiz. Batı Birleşmiş Milletleri (BM) kurdu, fakat 2. Dünya Savaşı’na engel olamadı. Çünkü düzeni adalet, hak üzerine kurmadılar. BM kurulduktan sonra savaş eksik olmadı. Çare İslam aleminde, Müslümanlar’dadır. İslam inancının sistemi, insanın insanı öldürmesi değil yaşatmasıdır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: