S&P: İngiltere'nin kredi notu tehlikede

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, İngiltere'nin AAA notunu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Reuters'in haberine göre; uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard& Poor's, İngiltere'nin, geçen ay iktidara gelen koalisyon hükümetinin açıkladığı ciddi mali sıkılaştırma politikasına rağmen, AAA olan kredi notunu kaybetme tehlikesinin hâlâ mevcut olduğunu açıkladı.

S&P'nin dün yaptığı açıklamanın ardından İngiltere maliye bakanlığından yapılan açıklamada, Maliye Bakanı George Osbourne'un daha yapılması gereken çok şey bulunduğunun farkında olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Bir bakanlık sözcüsü, "Osbourne işin daha bitmediğini çok iyi biliyor. Bir sonraki adım 20 Ekim'de, kamu dairelerinin ayrı ayrı harcamalarının toplamının ele alınacağı harcama denetiminde atılacak" dedi.

S&P tarafından yapılan açıklamada İngiltere'nin AAA olan kredi notunda görünümün negatif olmayı sürdürdüğü, bunun nedeninin de harcamalarda yapılması zor olan kısıntıların henüz yapılmamış olması ve ekonomik büyümenin hükümetin istediği hızda gerçekleşmemesi olduğu da ifade edildi.