SP: İsrail çok daha ağır yaptırımları hakediyor

SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İsrail'in çok daha ağır yaptırımları hakettiğini söyledi. Partisinin İzmir...

SP Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İsrail'in çok daha ağır yaptırımları hakettiğini söyledi. Partisinin İzmir il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Kılıç, Mavi Marmara olayında İsrail'in sivillere saldırdığını hatırlatarak, bunun doğrudan doğruya Türkiye'yi hedef aldığını belirtti: "Bölgenin kilit taşı olan Türkiye'nin yapması gereken, İsrail'in bu saldırganlığına ve cinayetlerine karşı uluslararası diplomatik blok oluşturmak, bu şekilde bundan sonraki adımlarını engellemeye çalışmak olmalıydı. Küstah İsrail'in ve onun başyandaşlarından olan BM'nin inisiyatifini çaresiz bir görüntü vererek beklenmemesi gerekirdi. Türkiye'nin, Mavi Marmara baskını yapılır yapılmaz İsrail'e doğrudan ağır yaptırımlarla karşılık vermesi ve Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanabilmesi için hukuki girişimler başlatması gerekiyordu."
Türkiye'den açıkladığı İsrail'e yönelik yaptırımları hatırlatan SP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, "Bunlar olumlu olmakla birlikte Mavi Marmara cinayetlerine karşı uygulamaya konulan yaptırımları geç kalmış ve yetersiz buluyoruz. Uluslararası hiçbir hukuk kuralına uymayan, bölgede despot ve korsan bir devlet olarak hareket eden, kan ve zulümden başka hiçbir şey bilmeyen İsrail, çok daha ağır yaptırımlar hakediyor." dedi.
Türkiye'de kurulacak olan füze koruma kalkanına da değinen Şerafettin Kılıç, buna ihtiyaç olmadığını savunarak, "Bir taraftan İsrail'le askerî anlaşmalar askıya alınırken diğer taraftan İsrail'in güvenliği için yapıldığı açık olan füze kalkanı projesinin imzalanması ne yaman bir çelişkidir. Hükümet yetkilileri, bugüne kadar tatmin edici bir bilgi vermedi. Türkiye hangi şartları ileri sürmüştü, hangileri kabul edildi? Projeyi kabul ederken muhtemel bütün zararları iyi tespit edip gerekli önlemleri anlaşmaya koydu mu? Füze kalkanı, neden İran ile İsrail'in arasındaki coğrafi bölgeye kurulacak? Komuta kimde olacak? Savunma füzelerine ateşleme emrini kim verecek? İmha edilen füzelerdeki kimyasal ve biyolojik silahların serpilme yeri hangi topraklar olacak? Anlaşmanın Meclis tatildeyken ve halk dokuz günlük bayram tatilindeyken imzalanması da ayrıca bir soru işaretidir. İktidar bu sorulara net cevaplar vererek kamuoyu vicdanını tatmin etmelidir." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz