SP lideri Kamalak: Yerel yönetimlerde öncelik depremle mücadele olmalı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’de belediye hizmetlerinde çığır açan Milli Görüş’ün yerel...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye’de belediye hizmetlerinde çığır açan Milli Görüş’ün yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışının değiştiğini belirtti. Kamalak, bundan sonra yerel yönetimlerdeki önceliklerinin, depremle mücadele olduğunu söyledi.
SP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen mahalli idareler toplantısında konuşan Kamalak, Milli Görüş'ün Türkiye’de belediye hizmetlerinde çığır açtığını kaydetti.
“Yeni şartlar ve ortaya çıkan ihtiyaçlar çerçevesinde Milli Görüş’ün hizmet anlayışındaki öncelikler değişmiştir." diyen Kamalak, "Bugün ülkemizin en önemli sorunu, depremle mücadeledir. Milli Görüş, depreme dayanıklı binalar yapılması için yeni projeler üreterek bunu halkımıza ücretsiz sunacak. Böylece gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek.” dedi.
1989’dan beri yerel yönetimlerde hizmet veren Milli Görüş ile birlikte belediyecilik anlayışının tamamen değiştiğini ifade eden Kamalak, “Eskiden çalma, çırpma, yağmalama, rüşvet ve iltimasın konuşulduğu belediyelerde, Milli Görüş ile birlikte menfaat değil hizmet ve adalet hakim oldu. Problemler halkla birlikte çözülmeye başlandı. Ahlak ve maneviyattaki değişiklikle birlikte gayri meşru davranışların yerini iyi prensipler aldı.” ifadelerini kullandı.
Artık bugün depremle mücadelenin en öncelikli konu haline geldiğine işaret eden Kamalak, “Van’daki depremde 2 katlı kerpiç binalar sapasağlam ayakta dururken, 4-5 katlı betonarme binaların yerle bir olduğunu gördük. Aslında orada yer bir olan binalar değil, o binaları yapan müteahhitleri yetiştiren sistemin zihniyetidir. Müteahhitlerin yetiştiği ahlaki ve manevi değerlerdir.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz