Sp Mart Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Kayseri il divan toplantısına katıldı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Kayseri il divan toplantısına katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen Mart ayı genişletilmiş il divan toplantısına SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, SP Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan ve çok sayıda partili katıldı.

Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmasında, dünyanın bazı güçler tarafından yeniden şekillendirildiğini söyledi. Karamollaoğlu, "Bu şekillendirilmeler artık gizli kapaklı da yapılmıyor. Buruda işin başını çeken Amerika Birleşik Devletleri, onun peşinden ona destek veren Avrupa Birliği ülkeleri bu konuda pek şekillenmede payı yokmuş gibide dursa en acımasız politikaları kendi memleketinde uygulayan İsrail ve bu gelişmelere ayak uyduran bu ülkelerle çok sıcak ilişkiler içinde bulunan ve bu gelişmelerin maalesef üzüntüyle söylemek gerekirse hep batılı gözüyle gören anlayışa sahip bir iktidar var" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Ekonomi yeniden şekilleniyor" diyen Karamollaoğlu, "Çok büyük şirketler battı ve bu batan şirketlerde daha çok Orta Doğu'da zengin petrol kaynaklarından kazandığı paraları yatıran kişilerin paraları kayboldu gitti. Bu şirketlerin bazıları İsrail'de yeniden boy gösterdi. Böyle iddia ediliyor. Kapitalizmle övünen ABD belli bir noktadan itibaren artık bu çöküşün böylece devam edemeyeceği kanaatine geldiği için fiilen bankalara el koydu. Yani kapitalizm tek başına bir ekonomik sistem olarak ayakta kalamayacağını ilan etti. Çünkü ABD'de devletin ekonomik sahada en ufacık bir faaliyet göstermesini komünizme denk sayan bir anlayış var. Nasıl oldu da ABD birden bütün bankalara sahip oldu. Komünizmin dik alasını kendi tabirleriyle kendi memleketlerinde uygular hale geldiler. Neden bunu yaptılar? Çünkü o bankaları batmaya terk etmiş olsalardı Amerika'da bundan zarar görmeyen kimse kalmayacaktı" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: