Sp Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Yalanız:

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları Bölge Toplantısı yapıldı. Bölge Toplantısı öncesi basın açıklaması yapan SP...

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları Bölge Toplantısı yapıldı. Bölge Toplantısı öncesi basın açıklaması yapan SP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Yalnız, "12 Eylül darbesinin yargılanmasının sonucunda mutlaka bir darbeyi yaparak milletin haklarını gasp eden kişilerin darbe vesilesi ile elde etmiş oldukları unvanlar ve haklar geri alınmalıdır." dedi.

Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları Bölge Toplantısı için Kayseri'ye gelen Saadet Partisi (SP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Yalanız, "Ülkemizde yaşanan bazı gündem maddelerini sizinle paylaşmak istiyoruz. Eğitim maddelerimizle ilgili olarak bugün AK Parti hükümetinin 4+4+4 diye ortaya koymuş olduğu eğitim modelini takdirle karşılıyoruz. Lakin bu kesinlikle yeterli değildir. Eğitim bir ülkenin ruhudur, onun ayakta tutan ünsiyetidir. Dolayısıyla bu modelin şeklinden çok müfredatı önemlidir. Bizler taktikçi, yapay eğitim sistemlerine karşıyız. Biz istiyoruz ki bu topraklarda yaşayan insanlar kendi kültürüne, tarihine, inanç sistemlerine ve psikolojik alt yapısına uygun eğitim sistemi oluştursun ve içeriğini buna göre doldursun." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Darbecilerin yargılanmasının önemine dikkat çeken Yalanız, "Bizler SP olarak darbelerin yargılanmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. 12 Eylül darbesinin yargılanmasının sonucunda mutlaka bir darbeyi yaparak milletin haklarını gasp eden kişilerin darbe vesilesi ile elde etmiş oldukları unvanlar ve haklar geri alınmalıdır. 12 Eylül darbesi sebebiyle mağdur bırakılan kişilerin hakları da iade edilmelidir." şeklinde konuştu.

Yalanız, 28 Şubat Darbesi'nin, ülkeyi Batı taklitçiliğinden kurtarıp İslam Birliği'ne yönlendirmesi çalışmalarından dolayı Refah-Yol Hükümeti'ne karşı yapıldığını savundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: