SP'den 'düşük enflasyon' tepkisi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Nezir Aydın, dün açıklanan enflasyon rakamlarının doğruluğuna inanmadıklarını vurgulayarak, halkın reel alım gücünün günden güne düştüğünü, çalışanların ücretlerinin mum gibi eridiğini savundu. Aydın ayrıca, hükümetin istifası konusunda toplumda konsensus oluştuğunu da öne sürdü.

Nezir Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde düzenlediği basın toplantısında, enflasyon rakamlarının yıllık ve aylık bazda hükümetin beklentilerine uygun çıkmasının, yaşanılan ekonomik acı gerçekleri değiştirmediğini belirterek, "Enlasyon ve büyüme rakamlarına SP olarak biz inanmıyoruz. Yaz aylarının gelmesi ve tarım ürünlerinin bereketi ile kağıt üzerinde düşük çıkan enflasyona rağmen, hepimiz biliyoruz ki, halkımızın reel alım gücü günden güne düşmekte, bordro mahkumlarının ücretleri mum gibi erimektedir. Zaten ne zaman bir takım rakamsal veriler müspet gibi görünse ve IMF de 'ekonomik göstergeler, öngörülen sınırlarda' diye açıklama yapsa, çok geçmeden büyük bir kriz yakamıza yapışıyor. Fakat artık yeni bir krizin lafını bile duymaya mecalimiz olmadığını, hükümet dahil herkes bilmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası'nda üçüncü olarak herkese yaşattığı sevinçle birlikte bir konsensüs oluştuğunu söyleyen SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın, bir başka konsensüsün ise, iş başındaki hükümetin iktidardan ayrılması konusunda olduğunu ileri sürdü. Aydın şöyle konuştu. "Sayın Başbakanın sağlık sorunları yönetim krizine, yönetim krizi siyasi istikrarsızlığa, bu durum da ekonomik krizlere davetiye çıkarmaktadır. Fakat Sayın Başbakan ve yakın çevresi, bu apaçık gerçeği görmemektedir. 'Onlara ıslık çalarak tavana bakmaya devam eden' koalisyon ortaklarına, Başbakanın sağlık sorunlarının yıkıcı sorunları ile ilgili oluşan toplumsal konsensüs, bugün uygun bir dille anlatılmaya çalışılmaktadır. Ulaşılan bu konsensüs muhataplarınca dikkate alınmazsa, kamuoyu meramını anlatabilmek için yöntem değiştirecek ve 'uygun dil'den 'anlayacakları dil'e geçecektir".

Anahtar Kelimeler: