SP'den Erbakan ve Kutan'ın önünü kesecek teklif

Saadet Partisi (SP), Necmettin Erbakan ve Recai Kutan başta olmak üzere, partideki birçok yöneticinin önünü kesecek bir öneride bulundu.

Milletvekili seçilme yaşının 70 ile sınırlandırılmasını isteyen SP'nin bu teklifine göre, 80 yaşındaki Erbakan ile 76 yaşındaki Kutan bir daha milletvekili olamayacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletvekili seçilme yaşına bir üst sınır getirilmeli" yönündeki önerisine SP de destek verdi. SP, milletvekili seçilme yaşının 70 ile sınırlandırılmasını teklif etti. Ancak SP'nin bu teklifi yeniden siyasete dönme planları yapan Necmettin Erbakan ile SP'nin mevcut Genel Başkanı Recai Kutan'ı kapsamıyor. SP Başkanlık Divanı üyesi Hüsamettin Korkutata, "Halkımız siyasette yeni bir açılım istemektedir. Nasıl ki milletvekili seçilme yaşı 25'e düştüyse seçilme üst sınırı da belirlenmelidir. Bu nedenle Meclis'te bir karar alınarak, seçilme yaşı 70 olarak belirlenmeli" dedi.

Reklam
Reklam

70 yaş üstü siyaset yapmak isteyenlerin fikir ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini ifade eden Korkutata, toplumun her kademesinde olduğu gibi siyasette de yeni bir yapılanmaya gidildiğini, 2007 yılında 8 milyon gencin seçimlerde ilk kez oy kullanacağını hatırlattı. Korkutata, "Siyasiler olarak bizlerin bu gerçeği göz ardı etmemiz mümkün değildir. TBMM milletin bu talebine kayıtsız kalmamalıdır" çağrısını yaptı.