Sp'den İzmir'deki Belediyeciliğe Eleştiri

Foça Genç İş Adamları (FOGİAD) kurucu başkanı Taner Acar'ın davetlisi olarak İzmir'in Foça İlçesini ziyaret...

Foça Genç İş Adamları (FOGİAD) kurucu başkanı Taner Acar'ın davetlisi olarak İzmir'in Foça İlçesini ziyaret eden Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, CHP'li Belediyelerin İzmir'de kaldırım belediyeciliği yaptığını söyledi.

Merkezi hükümetin İzmir'e üvey evlat muamelesi yaptığı için belediyelerin başarız olduğu yönündeki söylemlere sert çıkan Başkan Sakartepe, CHP'li belediyelere 1994 yılında bir çok şehirde göreve gelen milli görüş belediyelerini örnek gösterdi. Milli görüş anlayışının ilk defa 1994 yerel seçimlerinde bir çok şehirde iktidar olduğunu belirterek, efsane hizmetler yaptıklarını anlatan Sakartepe, şöyle konuştu: "İzmir'de bazı yerel yönetimler merkezi iktidarın kendilerine üvey evlat muamelesi gösterdiğini bahane ederek, yeterli hizmeti veremediklerini öne sürüyor. Buradan soruyorum, 1994 yılında iktidara gelen milli görüş belediyeleri o taktire şayan hizmetleri, yatırımları yaparken bizim partimiz merkezi iktidar partisi miydi? Değildi. Biz o hizmetleri muhalefette iken yaptık. Dolaysıyla bu tür bahaneler tamamı ile hedeften saptırma argümanlardır."

Reklam
Reklam

İzmir'in altından kalkılmayacak sorunlar yumağına dönüşmüş durumda olduğunu savunan Sakartepe, "İzmir'de Üçyol ile Fahrettin Altay arasında devam eden Metro projesi 10 yıldır bitirilemedi. Adeta yılan hikayesine döndü. İzmir fuarı uluslararası prestijini kaybetti. Fuar bugün gelinen noktada panayır havasına büründü. Teleferik halen atıl durumda çalışmıyor. Kentin tamamında trafik ve otopark sorunu hat safhada,çözüm üretilmiyor.Deniz kirliliği almış başını gidiyor. Öte yandan İzmir'in en ciddi sorunu çarpık yapılaşmadır. Merkezi hükümet kentsel dönüşüm adına bir takım çalışmalar yapmaya gayret ediyor. Ama bu durum belediyecilik açısından kötüdür.Altını çizerek söylüyorum İzmir'de kaldırım belediyeciliği yapılıyor. İzmir'de yapılan hizmetlerin maalesef makyaja ve günü kurtarmaya yönelik olduğunu görüyoruz. İzmir yaşanılamayacak bir şehir konumuna doğru gidiyor" diyerek, çağdaş ve sorunsuz bir İzmir'in ancak milli görüş belediyeciliği ile oluşabileceğini söyledi.

"BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYORUZ"

Reklam
Reklam

Hükümet tarafından yürütülen barış sürecini de değerlendiren Sakartepe, SP olarak barışın sağlanması, terörün bitirilmesi için barış sürecini desteklediklerini, ancak barış görüşmelerinde teröristlerin muhatap alınmasını desteklemediklerini belirterek, şunları söyledi: "Barış görüşmelerinde diyalog terörist ile olmaz. Bu meselenin çözüm yeri meclistir.Bu durumu 30 bin kişinin katili ile legalleştirirsek bundan sonra çok daha sıkıntılı bir sürece girebiliriz. Kaldı ki PKK terör örgütü kürt halkının temsilcisi değildir. Güneydoğu halkımızı temsil edecek birçok sivil toplum örgütleri ve hemen hemen her siyasi partide yasal temsilcileri mevcuttur."

"MEVCUT ANAYASA ÜLKEMİZE 10 NUMARA DAR GELİYOR"

Yeni anayasa hazırlanması sürecini de değerlendiren Sakartepe, Türkiye'de mevcut anayasanın yetersiz olduğunu savundu. "Ülkemize şu anda 10 numara dar gelen bir anayasa var" ifadesini kullanan Sakartepe, "Bu noktada Türkiye'nin ve halkımızın yeni bir anayasa yapılmasına yönelik bir beklentisi var. Yen, Anayasa sürecini değerlendirdiğinizde Saadet Partisi'nin Genel Başkanlık koltuğunda anayasa profesörü Sayın Mustafa Kamalak var. Kendisinin Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Saadet Partisi'nin olacağı bir mecliste, tüm dünya ya örnek teşkil edecek yeni bir anayasa yapılacağı kanaatindeyim. Ancak şu an yürütülen anayasa değişikliği noktasında yürütülen süreç iyi gitmiyor.Kamplaşmalar var. Tıkanmalar var" diye konuştu

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: