"Spekülatörler at koşturuyor"

İSTANBUL (İHA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ali Bayramoğlu başbakanın hastalığının meydana getirdiği belirsizliğin maliyetinin her geçen gün arttığını söyledi.

Bayramoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini belirterek, "Bundan böyle seçim tarihi belirlenmeden istikrar sağlanamaz ve ekonomi rayına oturamaz. Ekonomiyi bilmeyen insanların bile anlayabileceği şekilde spekülatörler piyasada at koşturuyor. Başbakanın hastalığının doğurduğu belirsizliğin maliyeti her geçen gün artıyor. Spekülatörler her gün dövizi yükseltip, borsayı düşürüyor. Durum bu kadar açıkken kamuoyunun hala dezenfarmosyona tabi tutulması çok yanlış"dedi.

Reklam
Reklam

"PAMUKBANK OPERASYONU" 2 milyar dolar açığı bulunan Pamukbank'ın "nasılsa bana bir şey olmaz" diyerek bu açığı kapatmama, işi sürüncemede bırakmasının yanlış olduğunu ve 64'üncü madde gereği yükümlülüklerini yerine getirmeyen bankanın fona devrinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Bayramoğlu, "Bunun yanında Pamukbank operasyonu vesile kılınarak yeni bir uygulamayla Yapı Kredi Bankası'nın yönetiminin değiştirilmesinin ve bu gruba ait şirketlerin yönetimine devletin de ortak edilmesi bazı şüpheleri içinde barındırdı" diye konuştu.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye gelmesini arzuladıklarını ifade eden Bayramoğlu, "Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey yabancı sermaye iç pazar ağırlığı olan işletmelere yöneliyor. Yabancı sermaye getiriyoruz diyerek firmalarımızı yabancılara peşkeş çekmemeliyiz. Çok ucuz fiyata satılan işletmelerle milli sermayenin zayıflamasına izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu.