Spiegel Yahudi töreni ile gömüldü

BERLİN (İHA) - Geçtiğimiz Pazar günü hayatını kaybeden Alman Yahudi Komitesi Lideri Paul Spiegel'in bugün düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü Duesseldorf'ta hayatını kaybeden Paul Spiegel'in cenaze törenine Almanya'nın eski Başbakanı Gerhard Schröder ve Bundestag Eyaleti Başkanı Norbert Lammert ile sanatçı Vicky Leandros'un yanı sıra yaklaşık 600 kişi katıldı. Uzun bir hastalık döneminin ardından 68 yaşındayken doğum yeri olan Duesseldorf'taki bir klinikte ölen Spiegel, Yahudi töreni ile gömüldü. 6 yıldır Yahudi Merkez Konseyi'nin başında bulunan Spiegel, Yahudiler'in haklarını savunmuştu.

Reklam
Reklam

Konseyin Başkan Yardımcısı Salomon Korn, Spiegel ile ilgili olarak, "O yalnızca saygıdeğer biri değil, aynı zamanda birçok kişinin sevgisini kazanmış biriydi" ifadesini kullandı.

Öte yandan Spiegel, kaçük yaştayken ailesini Nazi saldırılarında kaybetmiş ve hayatını Belçika'da saklanarak sürdürmüştü. Almanya'daki Yahudi Komitesi'nde 1960 yılında aktif rol almaya başlayan Spiegel'in 1992'ye kadar çeşitli görevlerde bulunduğu tahmin ediliyor.

Spiegel için 21 Mayıs tarihinde bir anma töreni tertip edilmesi planlanırken, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de düzenlenecek olan törene katılması bekleniyor.