Spil Dağı Milli Parkı'ndaki Orman Yangını

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Spil Dağı Milli Parkı'ndaki orman yangınını söndürme çalışmalarının, aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Spil Dağı Milli Parkı'ndaki orman yangınını söndürme çalışmalarının, aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması nedeniyle güçlükle yapılabildiğini söyledi.

Daşöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spil Dağı Milli Parkı giriş noktasında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına ekiplerin müdahale ettiğini belirtti.

Yangını karadan söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Daşöz, şöyle konuştu:

"Aşırı rüzgarlı hava ve bölgenin çok sapa olması, yangını kontrol altına alma çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Ümidimiz rüzgarın durması. Ayrıca meteoroloji de yağmurun beklendiğini bildirdi. Bir taraftan arkadaşlarımızın yürüttüğü çalışmalar diğer taraftan meteorolojik şartların da düzelmesi ile sonuç alınır diye ümit ediyoruz"

Reklam
Reklam

Bu arada, şu ana kadar yaklaşık 20 hektarlık kızılçam ormanına zarar veren yangına, 40 arazöz, 5 dozer, 10 yer ekibi ile Manisa, Saruhanlı, Akhisar ve Turgutlu ilçe belediyelerinin itfaiye araçları ile iş makineleri müdahale ediyor.

Muhabir: Turgay Duyar / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: