SPK, "Ciner Grubu" şirketleri için açıklama istedi

ANKARA(ANKA)-Sermaye Piyasası Kurulu, Medya Grubu'na dahil Sabah Yayıncılık ve Pazarlama, Ciner Grubu şirketlerinden Park Elektrik ile Ceytaş Madencilik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin halka açık şirketler olduğunu ve yatırımcıların haklarının korunması gerektiğini bildirerek, TMSF'den yönetim değişikliği ve bugüne kadar yapılan işlemlerin açıklanmasını istedi.

TMSF ise, SPK ve İMKB'ye yaptığı açıklamada, el konulan şirketlerin Fon'a önemli ölçüde borçlu olduğunu, alacakların tahsili için yasal işlemlerin sürdüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

SPK, Özellikle Sabah Yayıncılık A.Ş, Medya Holding A.Ş olmak üzere söz konusu halka açık şirketlerin küçük ortakları üzerinde muhtemel etkileri hakkında açıklama yapılmasını istedi. SPK, bu şirketlerdeki yönetim değişikliklerinin, halka açık statüdeki medya ve Ciner Grubu şirketlerinin karşılıklı borç ve kefalet ilişkileri dikkate alınarak, bu firmalar üzerindeki muhtemel etkileri ile yapılması planlanan işlemler konusunda değerlendirme talep etti.

TMSF Başkan Yardımcısı Salim Aklan tarafından SPK ve İMKB'ye gönderilen yazıda, Etibank A.Ş'nin hakim ortaklarından olan Fon alacaklarının tahsili amacıyla 38 Medya Grubu ile 25 Merkez Grubu firmasına el konulduğu anımsatıldı. Şirketlerin temettü hariç ortaklık hakları, yönetim ve denetiminin TMSF'ye geçtiği belirtildi. Bu kapsamda borsa dışı satış işlemlerine konu Medya Holding A.Ş, Sabah Yayıncılık A.Ş ve Sabah Pazarlama A.Ş firmalarının da yönetiminin Fon'a geçtiği kaydedildi. Bahse konu firmaların Fon'a önemli ölçüde borçlu firmalar olduğu, bunlar da dahil olmak üzere tüm firmalara ilişkin alacağın tahsili için yasal takip işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam