SP'li Derin, pazar günü Kütahya'da defnedilecek

ANKARA (İHA) - Beyinindeki tümör nedeniyle tedavi gördüğü City Hospital'da hayatını kaybeden Saadet Partisi (SP) Kütahya Milletvekili Ahmet Derin, 28 Temmuz Pazar günü memleketi Kütahya'da toprağa verilecek.

Derin'in cenazesi, Pazar günü saat 07.00'de tedavi gördüğü City Hospital'dan alınarak Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Tepecik Beldesi'ne götürülecek. Derin burada kılınacak öğle namazının ardından Tepecik'teki aile mezarlığına defnedilecek. Cenaze törenine; kapatılan RP'nin siyasi yasaklı genel başkanı Necmettin Erbakan, SP Genel Başkanı Recai Kutan ve SP milletvekillerinin de katılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Derin'in ailesine başsağlığı telgrafı yolladı.

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE GENEL KURULA GELMİŞTİ Ahmet Derin, Meclis çalışmalarını aksatmamak ve devamsızlık yapmamak için Genel Kurul'a tekerlekli sandalye ile gelmişti. Beyin tümörü nedeniyle yaklaşık bir yıldır tedavi gören Derin, ABD'ye de gitmişti. Derin, Meclis'te çalışkanlığı ile tanınan milletvekilleri arasında yer alıyordu. Hastalığının ilerlediği dönemde bile Meclis'e gelmeyi ihmal etmeyen Derin, yumurta üreticilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşımıştı. SP Milletvekili Ahmet Derin, 1999'da yumurta üreticilerinin sorunlarının araştırılması için önerge vererek, bir araştırma komisyonu kurulmasını istemişti. Komisyon 9 Mayıs 2000'de çalışmaya başlamış, raporunu 4 Ocak 2001'de tamamlayıp Meclis Başkanlığı'na sunmuştu. Rapor gündeme alınmış, ancak bir türlü görüşülememişti. Bu süre içerisinde önergeyi veren SP'li Ahmet Derin, beyin rahatsızlığı geçirip tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. Ahmet Derin, komisyon raporu görüşülecek diye her gün Meclis'e tekerlekli sandalyeyle gelip gitmeye başlamıştı. Ama rapor, aylarca gündemin birinci sırasında görüşülemeden beklemişti. 27 Aralık 2001 tarihinde komisyon görüşmeye başlamış ancak bir sonuca ulaşılamamıştı.

Reklam
Reklam