SP'li Işıklı:Yaşlılarımıza Saygı Göstermede Kusur Etmeyelim

Saadet Partisi(SP) Manavgat Kadın Kolları Başkanı Sema Zengin Işıklı, yaşlılara evde, otobüste, çarşıda, pazarda, sokakta...

Saadet Partisi(SP) Manavgat Kadın Kolları Başkanı Sema Zengin Işıklı, yaşlılara evde, otobüste, çarşıda, pazarda, sokakta camide ve topluluk halinde bulunulan her yerde saygı gösterilmede kusur gösterilmemesi gerektiğini bildirdi.
Başkan Işıklı, Yaşlılar Haftası ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, otobüste yaşlılara yer verme, onlara yol gösterme, onların karşıdan karşıya geçmelerinde yardımcı olmanın bir insanlık görevi olduğunu kaydetti.
Yaşlı ziyaretlerinin onları hayata bağlamada hayati öneme sahip olduğunu aktaran Işıklı, "Hepimiz önce çocuk oluruz. Ama hep böyle kalmayız. Zamanla gençlik ve orta yaşlılık devrelerinden aşarak şayet ömrümüz varsa yaşlılık çağına ulaşırız. O halde çevremizdeki yaşlı kişilerde kendi geleceğimizi görmeliyiz. Bu yüzden onları ziyaret etmeli, ellerini öpmeli, hatırlarını almalı, hizmetlerini görmeli, ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmalıyız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV) bir kutlu sözünde "Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Cenab-ı Hak da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.' buyuruyor. Yaşlılara hürmet etmek sözle olmaz. Evde otobüste, çarşıda pazarda, sokakta camide ve topluluk halinde bulunduğumuz her yerde yaşlılara yer vermeli, onlara yol göstermeli, onların karşıdan karşıya geçmelerinde yardımcı olmalıyız. " dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: