SP'lilerle polis arasında bayrak krizi

Saadet Partisi üyesi bir grup Haliç üzerine büyük bir parti bayrağı asmak istedi.

Polis ekipleri bu bayrağın asılmasına güvenlik gerekçesiyle izin vermeyince gerginlik yaşandı. Partililerin olay yerine gelmesiyle büyük bir kalabalık oluştu. Bayrak İstanbul Valiliği'nden alınan izin ile asılmaya başlandı.

Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı, seçim çalışmaları nedeniyle Haliç'e yaklaşık bin 200 metrekare büyüklüğünde bir parti bayrağı asmak istedi. Bunun için Haliç Kongre Merkezi'nin önünde toplanan partililer vinç ile Pierre Loti ve Kağıthane Sütlüce'de bulunan bir mezarlık arasına halat çekti. Halat çekme işlemi devam ederken olay yerine polisler geldi. Polis ekipleri bayrağın güvenlik nedeniyle asılmayacağını söyleyince polis ile partililer arasında tartışma çıktı. Polisin parti bayrağını astırmadığı haberini alan çok sayıda Saadet Partili olay yerine gelerek arkadaşlarına destek verdi. Polis bayrağın asılması için İstanbul Valiliği'nden izin alınması gerektiğini söyledi. Gerginlik valilikten izin alınmasının ardından son buldu.

Reklam
Reklam

[SPlilerle polis arasında bayrak krizi](http://video.mynet.com/habervideo/SP-lilerle-polis-arasinda-bayrak-krizi/1186632/ "SPlilerle polis arasında bayrak krizi") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Anahtar Kelimeler: