S&P'nin Türkiye'nin kredi notu görünümüyle ilgili kararı

Denizli İş Adamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notu görünümüyle ilgili kararına

Denizli İş Adamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye'nin kredi notu görünümüyle ilgili kararına ilişkin, "Standard & Poor's, yıllardır Türkiye üzerinde etkisizleştirme politikası uyguluyor" dedi.

Erdem Aydın, gazetecilere açıklamasında, Türkiye ekonomisinin gün geçtikçe daha iyiye gittiğini belirterek, iş adamlarının daha çok ihracat yapmak için çalışması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda tüm dünyanın Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlerken, S&P gibi kuruluşların, kendilerini Türkiye gibi ülkelerin pozisyonlamalarına ilgi duyarak prim yapma gayretinde olduğunu ileri süren Aydın, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Tüm dünyadan gelen verilere, artık bizim iş ve finans dünyamız da anında reaksiyon gösterebiliyor. S&P'nin kararı, bizce şaşırtıcı oldu. Standard & Poor's, yıllardır Türkiye üzerinde etkisizleştirme politikası uyguluyor. Bu tür kuruluşlar, Avrupa'nın krizinde yavaş davranırken, ülkemiz söz konusu olunca acımasız davranıyor. Petrol fiyatları zirve yapmasına rağmen son aylarda gözle görünür şekilde, cari açıkta düşüş var. S&P'nin kararı, haksız ve yersiz bir karardır. Son yıllardaki küresel krize karşı dayanıklılığını koruyan ender ülkelerden biriyiz. Bu kararı veren S&P, kendini gözden geçirmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: