Spor Bursa’da hayat oluyor

'Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa’da Hayat Oluyor’ projesi Atatürk Spor Salonu’nda başladı. Bursa Valiliği ve...

'Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa’da Hayat Oluyor’ projesi Atatürk Spor Salonu’nda başladı. Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu destekleriyle hayata geçirilen projeye 421 okuldan 6 bin 430 öğrenci katılıyor.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katıldı. Öğrencilerin yönettiği İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni salonu dolduran öğrencilerin coşkulu tezahüratlarıyla renklendi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin en önemli zenginliğinin genç nüfus olduğunu belirterek, yeni neslin sağlıklı, sporcu ve idealist yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını söyledi. Yıl sonuna kadar devam edecek bu proje ile çocukların sporla tanışacağını ve spora olan ilginin daha da artacağını dile getiren Başkan Altepe, etkinliklere katılan tüm sporcu çocuklara başarılar diledi.

Spor çalıştayı için Bursa’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da spor salonunda gördüğü manzaranın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Baykan, şöyle konuştu: “Bursa’ya geldiğimizde gördük ki, caddelerde çiçekler açmış, parklarda çiçekler açmış. Şimdi görüyorum ki spor salonunda da çiçekler açmış. Sizleri yetiştiren öğretmenlerinizi, antrenörlerinizi, bu imkanı sağlayan Valimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, Milli Eğitim, Sağlık ve Spor Müdürlerimizi saygıyla selamlıyorum. Sizlere sağlanan bu ortamın kıymetini bilin. Spordan hiçbir zaman ayrılmayın.”

Reklam
Reklam

Salona girdiğinde bir çiçek bahçesine girmiş gibi hissettiğini dile getiren Vali Harput da sporcu çocuklara seslenerek, “Sizler, bu ülkenin geleceği adına gönlümüzün çiçeklerisiniz. Hayat, sporla, eğitimle ve sağlıkla anlam kazanır. Sizin okumanız için, spor yapmanız ve başarılı olmanız için ne gerekiyorsa yapmak bizim en kutsal görevimiz.” diye konuştu.

Spor şenliği Başkan Altepe, Vali Harput ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın açılış vuruşuyla başladı. Başkan Altepe ve Genel Müdür Baykan, masa tenisi oynayarak şenliğin açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: