Spor Genel Müdürü'nden Stadyuma Övgü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumu gezen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumu gezen Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Burada dünyadaki benzerleriyle kıyaslanabilecek dev bir eser yükseliyor" dedi.

Bursa'da yapılan spor çalıştayına katılan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, programının önemli bir kısmını Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyuma ayırdı. Genel Müdür Mehmet Baykan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte stadyum inşaatını gezdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar'ın da eşlik ettiği inceleme gezisinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Kısa zamanda önemli bir mesafe kat edildiğine şahit olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Dev bir eser yükseliyor. Sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin gururu olacak. Dünyada benzerleriyle kıyaslanabilecek bir eser yükseliyor. Burada sadece bir spor tesisi değil, kültür ve sanat merkezi yükseliyor. Stadın sadece içine değil bütününe baktığınızda, Nilüfer Çayı ve çevresinde oluşturulan bant, yeşil alan, spor tesislerinin Bursa'ya ayrı bir güzellik ve özellik katacağına inanıyorum. Bu güzel eser dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum" dedi.

Bir spor adamı olarak spor tesislerinin, stadyumların haftada 1, 15 günde bir kullanılan alanlar olmasını kabullenemediğini ifade eden Baykan, "Bu projede temelinden çatı aktivasyonuna kadar çok değişik mimari uygulamalar, sosyal anlamda şehre ve ülkeye katkı sağlayacak önemli çalışmalar yapılıyor. Bir an önce tamamlanmasıyla mevcut kapasitesiyle Bursa'ya, Türkiye'ye, yakında ülkemizin talip olduğu uluslar arası organizasyonlarda dünya çapında, Avrupa çapında memleketimize katkılar sağlayacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yeni stadyumun uluslararası zeminde de Türkiye'ye prestij kazandıracak bir eser olduğunu vurguladı. UEFA'nın en son kriterlerine uygun olarak yapılan stadyumda çalışmaların gece gündüz devam ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, önümüzdeki yıl stadyum inşaatın tamamlanacağını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: