“spor Pazarı Projesi” Başladı

Kütahya’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesinin işbirliğiyle “Spor Pazarı Projesi”nin açılışı...

Kütahya’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesinin işbirliğiyle “Spor Pazarı Projesi”nin açılışı yapıldı. Projede açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, sporu Kentin her noktasına taşımaya niyetli olduklarını bildirdi.

Kütahya’da Fatih Pazaryerinde açılışı yapılan Spor Pazarı Projesinde konuşan Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, “Sporu Kütahya’nın her mahallesine taşıma niyetindeyiz. Bir çok spor branşının mahallelerde yapılması için yeni bir proje başlattık. Semt pazarlarının çok amaçlı kullanılması yönünde Kütahya Belediyesi ile ortak projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu semt pazarlarının kapalı alanlarında her iklimde spor yapılabilmesi için yoğun gayret göstereceğiz. Semt pazarlarına yakın spor sahası bulunmayan okulların, mahalle sakinlerinin spor yapması ve sporla tanışması için gayret sarf edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

İlk etapta Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Tenis, Bisiklet gibi branşların yapılacağını anlatan Ölçen, diğer branşlarla takviye edeceklerini, talep gelmesi halinde özellikle kadınlara yönelik step, aerobik, yürüyüş gibi egzersizler yapılacağının müjdesini verdi.

Kütahya Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Toklu projenin gerçekleştirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Halil Toklu, semt pazarlarının haftanın iki günü kullanıldığını diğer günlerde boş kaldığını, böyle bir proje ile yılın 365 gününde halkın hizmetine açık olmasını amaçladıklarını belirtti.

Spor Pazarı Projesinin ilk olarak Fatih Mahallesi’nde uygulamaya geçtiğini kaydeden Toklu, “Proje Kütahya’nın diğer semt pazarlarında da uygulanacak. Çünkü Kütahya Belediyesi spora ve sporcuya büyük önem vermekte” diye konuştu.

Projenin açılış töreninin ardından açılışa katılan öğrenciler oluşturulan alanlarda basketbol, voleybol, tenis gibi oyunlar oynayarak bisiklet bindi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: