Spor Tırı Kayseri’yi Şenlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde hazırlanan 'Gelin Spor Yapalım,...

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde hazırlanan 'Gelin Spor Yapalım, Tek Galibi Dostluk Olsun' projesi kapsamında oluşturulan spor tırı, Kayseri’de. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte çok sayıda Kayserili ilgi gösterdi ve kurulan basketbol ile futbol sahalarında uzun kuyruklar oluştu.

Spor konusunda farkındalığı artırmak, gençleri spor yapmaya davet etmek ve Türkiye’nin spor geçmişini gençlere aktarmak amacıyla oluşturulan spor tırı, Kayseri’de büyük ilgi gördü.

Reklam
Reklam

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Hunat Medreresi önünde kurulan platformda vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu anlatan Proje Koordinatörü Doğan Ekinci, bugünü kadar 13 ilde etkinlik yaptıklarını ve en az katılımın 3 binin üzerinde olduğunu söyledi.

Ekinci, Malatya’da katılım sayısının 11 bini aştığını hatırlatarak, “Kayseri’de büyük ilgi gördük. Beklediğimizin üzerinde. Sanırım buradaki süre içerisinde Kayserililer etkinliklere daha çok katılacak gibi gözüküyor.” dedi. Kayseri ile birlikte 14’inci ilde program yaptıklarını ve hedeflerinin 22 il olduğunu de sözlerine ekledi.

Kayserililer spor tırı ile birlikte kurulan basketbol ve futbol sahasında çocuklarının maçlarını keyifle izlediler. Çocuklarda karşılaşmada hem eğlendi hem de basketbolla futbol oynamanın keyfini yaşadılar. Özel bir spor kulübünün sporcuları da taekwondo gösterisi yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: