Spor Tırı Kilis'te

KİLİS (AA) - Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların spor yapması için oluşturulan spor tırı Kilis'e geldi.

KİLİS - Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından çocukların spor yapması için oluşturulan spor tırı Kilis'e geldi. Kilis 7 Aralık Stadyumu içerisine kurulan oyun alanlarında çocuklar, çeşitli spor yapma fırsatı buldu. Buradaki programa katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Remzi Arkaltı, Gençlik ve Spor Bakanlığınca "Gelin spor yapalım tek galibi dostluk olsun" sloganıyla oluşturulan tırın tüm illeri dolaştığını söyledi. Spor tırının Kilis'e gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Arkaltı, "Bu anlamda Türkiye'yi karış karış gezip kilometrelerce dolaşıp Kilis'e gelen spor tırında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Arkaltı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Kilis'te de spor merkezlerinin açılışını yaptıklarını ifade etti. Teşkilatın kuruluşu hakkında bilgi verin Arkaltı, şunları kaydetti: "Teşkilatımız, 1938 yılında kuruldu. 1986 yılına kadar Beden Terbiyesi ve Spor Genel Müdür­lüğü olarak devam etti. 1986 yılından 2011 yılına kadar Gençlikspor Genel Müdürlüğü olarak devam etmiştir. 2011 yılında ise kararname ile Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne dönüştü. Tarihi geçmişten sonra yaz spor okullarının spor merkezlerinin önemi büyüktür. Gençleri kötü alışkanlıklardan arındırıp geleceğe hazırlamak amacındayız. İnşallah ulusal ve uluslararası boyuttu gençlerimiz önce Kilis'i sonra Türkiye'yi temsil etme şansını yakalayacak. İnşallah şampiyonlar şampiyonu Kilis'ten çıkacaktır. Amacımız, yüzmeyi de yaz spor okullarına dahil etmekti fakat inşaat işlerinin uzun sürmesinden dolayı bu yaza yetiştiremedik.. İnşallah eylül ayı gibi yüzme dalını da yaz spor okullarına dahil edeceğiz. Şimdiden Kilis'e hayırlı olsun diyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: