Spor Toto 2. Lig

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da futbolcular, lider Balıkesirspor maçını kazanmanın hesaplarını...

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da futbolcular, lider Balıkesirspor maçını kazanmanın hesaplarını yapıyor.

Ligde 21’nci haftada sahasında grup lideri Balıkesirspor’u ağırlayacak olan Yeni Malatyaspor, bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü. TFF Antrenman sahasında, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana sakatlığı nedeniyle tedavisi devam eden defans oyuncusu Evren Kürkçü dışında bütün futbolcular katıldı.

Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman dar alanda pas ve top kapma çalışmasıyla devam etti. 3 grup halinde gerçekleştirilen dar alanda kısa pas çalışmasının ardından idman, istasyon çalışmasıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Öte yandan antrenmanda defans oyuncusu Erdal Sezek ile kaleci Vedat Kapurtu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Defans oyuncusu Erdal Sezek, performanslarının her geçen hafta daha da yükseldiğini belirterek, “Balıkesirspor bizim hafta sonunu maç yapmadan geçmemizi fırsat bilip, haftayı iyi değerlendirdiler. Ama bizde Eyüpspor gibi güçlü bir takımı kendi sahasında yenmeyi bildik. Son haftalarda yükselen bir form grafiğimiz var” dedi.

Balıkesirspor maçının önemini çok iyi bildiklerini ifade eden tecrübeli oyuncu, “Çok iyi ve yoğun tempoda çalışıyoruz. Balıkesirspor maçına en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Tabi kimine göre ölüm kalım maçı, kimilerine göre de ligde olup olmama maçı gibi görülüyor. Bizim için öyle değil. 3 türlü sonucun olduğu bir sistemde her an her şey olabiliyor. Bizim amacımız Balıkesirspor’u kendi sahamızda yenip, aramızdaki puan farkını kapatmak. Tabi ki daha sonrada onların bay geçeceği haftada galip gelip, lige tekrardan ortak olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Erdal, sonuna kadar yollarına devam ederek, mücadelelerini yapacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi: “Sonuçta rakibimiz sadece Balıkesirspor değil, birçok rakibimiz var. Hangi takımın ne yapacağı belli olmuyor. Balıkesirspor şuanda puan farkıyla önde görülebilir ama bir sonraki hafta ligin alt sırasındaki bir takıma puan kaybetme özelliğine sahip. Maalesef bulunmuş olduğumuz lig böyle. Onun için ben şahsen insanlar gibi çok karamsar bakmak istemiyorum. Bizim için Balıkesirspor maçı için sadece galibiyet düşüncesi var. Olmasa da lige havlu attık anlamına gelmiyor. Biz sonuna kadar yolumuza devam edip, mücadelemizi yapacağız.”

Reklam
Reklam

Taraftarlardan her zaman destek beklediklerini dile getiren tecrübeli futbolcu, “Takımda birçok tecrübeli arkadaşımız var. Böyle maçları hep yaşamışlardır. İçimizde heyecan var ama herhangi bir stres yok. Öyle bir panik havası da yok. Zaten strese de gerek yok. Çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Olması gereken neyse onların peşinde koşuyoruz. 44 Malatyaspor ile yaptığımız hazırlık maçında da taraftarlarımızın büyük ilgisi vardı. Taraftarlarımız içinde Balıkesirspor maçı büyük önem taşıyor. Sezon başında kadrolar kurulduğu zaman Balıkesirspor ile Yeni Malatyaspor favori olarak gösteriliyordu. Sezonun ilk yarısında bizim Balıkesirspor’a nasıl mağlup olduğumuzu herkes biliyor. Hakemin kararları, bize karşı gösterilen tutumlar nedeniyle maçı kaybettik. Gördüğüm kadarıyla taraftarlarımız da kendilerini ligin ilk yarısında yaşanan olaylara şartlandırmış durumda. Ama biz böyle olayların her zaman karşısındayız. Eğer ki Yeni Malatyaspor taraftarlarından bir şeyler isteyeceksek, gelsinler ve takımlarını desteklesinler. Biz bugün varız, yarın yoğuz. Ama taraftarlarımız her zaman buradalar. Taraftarlar bizim için 12’nci değil, her zaman birinci adamdır. Takımla sahip çıkıp, mücadeleye ortak olsunlar. Bizim başarımız Yeni Malatyaspor taraftarınındır. Başarısızlık ise bize aittir. Biz takımın kuruluş amacını çok iyi biliyoruz. Bazen istenilenler olmuyor. Ancak hiçbir şey bitmiş değil. Uzun bit yol var. Taraftarlarımız her zaman yanımızda olsunlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kaleci Vedat Kapurtu ise, Balıkesirspor’u yenerek, seri yakalamak istediklerini kaydederek, “Eyüpspor maçında çok iyi bir performans sergileyip, güçlü rakibimizden 3 puanı 3 golle aldık. Biz bu haftayı bay geçtik. Hafta sonunda oynanan karşılaşmada ise Balıkesirspor, sahasında Eyüpspor’u yendi. Bu anlamda bir avantaj yakaladılar. Bu hafta sonu ise lider Balıkesirspor ile sahamızda karşılaşacağız. Bizde Balıkesirspor’u yenerek, bir avantaj yakalamak istiyoruz. Bizim bir seriye ihtiyacımız var. Aradaki puan farkından dolayı b ir seri yakalamamız lazım. Zor geçecek ama kazanacak güçteyiz. Daha önce böyle maçları çok oynadık. Bu nedenle de maçın önemini çok iyi biliyoruz” dedi.

Başarılı eldiven, Balıkesirspor maçını kazanarak, tekrar üst sıralara tırmanmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Şuanda bulunduğumuz yerden bizde mutlu değiliz. Malatya halkı da mutlu değil. Bir an önce çıkış yakalamak istiyoruz. Bunu da Balıkesirspor’u yenerek başlatmanın hesaplarını yapıyoruz.”

Üzerilerinde herhangi bir baskı olmadığına değinen Vedat, “Zorlu bir karşılaşma oynayacağız. Bu anlamda da çok iyi hazırlanıyoruz. Sahada gülen taraf olmak istiyoruz. Bunu da başaracağımızdan eminiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: