Spor Toto Süper Lig'de maçlar ertelendi

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı sonrası Riva'da büyük bir zirve gerçekleştirildi. Zirveye son anda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de katıldı. Alınan karara göre; Spor Toto Süper Lig'de maçlar 1 hafta ertelendi. Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçları ise ileriki bir tarihte oynanacak.

Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı sonrası Riva'da büyük bir zirve gerçekleştirildi. Zirveye son anda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de katıldı. Alınan karara göre; Spor Toto Süper Lig'de maçlar 1 hafta ertelendi.

4'lü görüşmede TFF Başkanı Demirören, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türktiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i Riva'da yer alan TFF Merkezi'nde ağırladı.

Bu toplantının ardından saat 14.00'te Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları, TFF Merkezi'nde Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ ile bir araya geldi.

Reklam
Reklam

2. TOPLANTI YAPILDI

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin başkanları, TFF Merkezi'nde Bakan Kılıç, Demirören ve Gümüşdağ ile bir araya geldi.

Alınan karara göre; Spor Toto Süper Lig'de maçlar 1 hafta ertelendi.

**TFF başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği başkanı Göksel Gümüşdağ, Riva'daki toplantının ardından açıklamalarda bulundu. açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Demirören: 'ERTELEMEYİ BÜTÜN KULÜPLER İSTEDİ'** Bu bir terör olayıdır. yarından itibaren oynanacak olan kupa maçları ve Süper Lig maçları ertelenmiştir.

Biz Federasyon olarak tüm maçların ertelenmesine karşıydık. Çünkü ülkemizde bir güvenlik sorunu varmış gibi gösteriliyordu. Ancak böyle bir şey yok. Göksel Gümüşdağ: Fenerbahçe Kulübü'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu her renge yapılmış bir eylemdir. Türkiye'ye yapılmış bir eylemdir.

İnşallah Türk futbolunda böyle bir şey yaşanmaz. Futbolu dimdik ayakta tutmak için size söz veriyoruz. Türk futbolu dün olduğu gibi bugün de ayaktadır.

Reklam
Reklam

Bu ara kulüplerin bir olduğunu göstermek içindir. Bunun dışında. güvenlik eksikliği gibi bir durum söz konusu değildir.

Ben Fenerbahçe'nin açıklamasını bilmiyorum. O konuda konuşamam.

Ertelenen karşılaşmalar ne zaman oynanacak? TFF, Spor Toto Süper Lig'de oynanacak olan 27. hafta maçlarını ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak olan çeyrek final maçlarını ertelemişti. Ertelenen maçların ne zaman oynanacağı açıklandı.

Fenerbahçe kafilesine yönelik silahlı saldırı sonrası yapılan olağanüstü toplantının ardından TFF, Spor Toto Süper Lig'de oynanacak olan 27. hafta maçlarını ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak olan çeyrek final maçlarını ertelemişti.

TFF'nin almış olduğu bu karardan sonra kupa maçları 14, 15, 16 Nisan'da; 27. Hafta Lig maçları ise 17, 18, 19 Nisan'da oynanacak. 1 hafta kaydırılan Süper Lig'de 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs'ta hafta içi oynanacak. 31 Mayıs'ta bitmesi planlanan ama 1 hafta kaydırılan Süper Lig'in 7 Haziran'daki genel seçimlere sarkmaması için 31. Hafta maçları haftaiçinde oynanacak.

Reklam
Reklam