Spor Yapan Öğrenciler, Derslerinde De Başarılı Oluyor

Erzurum’daki Hilal Kent Lisesi’nin öğrencileri öğretmenlerinin teşvikiyle spora başladı. Öğrenciler, hem yaptıkları spor dallarında hem...

Erzurum’daki Hilal Kent Lisesi’nin öğrencileri öğretmenlerinin teşvikiyle spora başladı. Öğrenciler, hem yaptıkları spor dallarında hem derslerinde başarılı oldu.

Hilal Kent Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Hacı Ali Ünal ve Matematik öğretmeni Yücel Taşdemir, öğrencilerin zamanlarını boşa geçirmesini önlemek için onları farklı uğraşlara yönlendiriyor. Kendisinin de sık sık oynadığı ve antrenörlük belgesini aldığı masa tenisi konusundaki deneyimlerini öğrencileriyle paylaşan Ünal, öğrencilerinin masa tenisisinde Erzurum’un en iyisi olmasını sağladı. Okul Müdürü Ayhan Yanık, öğretmen Ünal ve Taşdemir’in öğrencilere her türlü desteği veriyor.

Reklam
Reklam

Erzurum’da düzenlenen birçok turnuvada başarı elde ettiklerini aktaran Ünal, “Öğrencilerimizin her geçen gün kendilerine olan güveni artıyor. Bu yıl daha iyi başarılar elde etmeyi düşünüyoruz.” dedi. Öğrencilerin derslerindeki başarısında da gözle görülür bir artış olduğuna dikkat çeken Ünal, “Biz onların zamanlarını boşa geçirmelerini önlemek amacıyla onlara böyle bir faaliyet sunduk. Gönüllü olan öğrencilerle beraber çalışmaya başladık. Kısa sürede olumlu sonuçlar aldık.” şeklinde konuştu.

Okulun masa tenisi takımıyla birlikte 12 madalya, 1 kupa kazandıklarını belirten Hasan Demir, Serkan Sevük, Alkan İbiş, Muhammed Özdemir, İbrahim Ak, Yasemin Açar, Yunus Emre Oğuzkan, Abdullah Akar isimli öğrencilerin, bu kupa ve madalyaları aldığını söyledi. Öğretmen Yücel Taşdemir ise öğrencilerin spor etkinlikleriyle çevrelerindeki olumsuzluklardan uzak durduğunu söyledi. Taşdemir, öğrencilerin spor yaparak bedensel ve ruhsal olarak daha sağlıklı kaldığını sözlerine ekledi.

Çocukluğundan beri masa tenisi ve futbola ilgisi olduğunu belirten öğrenci Hasan Demir, öğretmenlerinin kendisine destek olmasıyla daha başarılı olduğunu ifade etti. Demir, “3 defa il birinciliği, 2 defa il ikinciliği, 1 defa da il üçüncülüğü kazandım. Bu başarılar moralimin üst seviyeye çıkmasına neden oldu. Kendime olan güvenim arttığı için derslerden yüksek notlar almaya başladım.” diye konuştu. Masa tenisi oynamaya, öğretmenlerinin teşviki üzerine başladığını aktaran Yasemin Açar ise iki yıldır bu sporu yaptığını, bir il birinciliği bulunduğunu, okul dışında kalan zamanını boşa geçirmeden en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Okulun bodrum katındaki çalışma salonunda turnuvalara hazırlanan Hilal Kent Lisesi öğrencileri, daha başarılı olmak istiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: