Spor yazarları Benfica-Beşiktaş maçı için ne dedi?

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında zorlu Benfica deplasmanından 1 puan çıkarmayı başarırken, karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları siyah beyazlıların savunmada yaptığı hatalara dikkat çekti. En çarpıcı yorum da Erman Toroğlu'ndan geldi...

UĞUR MELEKE - HÜRRİYET

Şenol Güneş’e büyük saygı duymakla birlikte neden bu stoper ikilisine mahkum olduğumuzu da sorgulamadan edemiyorum. Antep hazırlık maçının sonuna kadar oynayan ve hazır gözüken Rhodolfo için neyi bekliyoruz? Ve sadece 9 kez topla buluşup, birinde faul, üçünde de pas hatası yapan Aboubakar 80 dakika nasıl sahada kaldı?

KENAN BAŞARAN - HÜRRİYET

Bu kaleci ve bu stoperle Şampiyonlar Ligi’nde fazla ileri gidemezsiniz. Maça, yıllardır Şampiyonlar Ligi’nde oynuyormuş gibi başlayan bir Beşiktaş vardı. Sakin ve top yapıyordu. Tamam, Benfica da blöf yapıyordu. Topu Beşiktaş’a verir gibi görünüp, kontra pususuna yatmıştı. Fakat yine de Cervi’ye pozisyonu iki stoperimiz ve Tolga yarattı. CV’sinde iki Avrupa maçı travması bulunan Tolga’da bu inat bence artık ona da haksızlıktır. İnat, akılla baş edemez. Şenol Güneş, güneşi daha ne kadar balçıkla sıvayacak?

Reklam
Reklam

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Beşiktaş’ın 2. yarıdaki oyunu Şampiyonlar Ligi’nde 1. torbadan gelmiş bir rakibe karşı oynanabilecek en iyi oyunlardan biri. Bu oyunun ayakta kalabilmesi ise golde kombine hatalar yapan savunmanın iyi oyununa bağlıydı. Özellikle Tosic’in bunu fazlasıyla yaptığını söylemek lazım. Quaresma’nın kaybettiği ölümcül topta Tolga’yı yaptığı kurtarışın anlamı ise çok büyük. O gol çok şeyi bitirebilirdi. Tolga ayakta kaldı... Beşiktaş’ı ayakta tuttu. Bu maçı kazanmak bu genç ama organize takıma karşı mümkündü. Üzülmek yerine 2. yarının anlattıklarına ve bunu geliştirmeye odaklanmalı. Bu oyun iş yapar.

[Benfica 1 - 1 Beşiktaş](https://www.mynet.com/benfica-1-1-besiktas-100707-myspor)

AHMET ÇAKAR - SABAH

Aslında Beşiktaş ilk yarıda kötüydü. İyi başladılar, hemen kötü bir gol yediler, ardından da devre sonuna kadar Benfica, Beşiktaş'a oynama fırsatı vermedi. Ama ikinci yarı Beşiktaş'ı çok daha etkili bulduk. Oyun genelde Beşiktaş'ın kontrolündeydi. Cenk önemli bir gol kaçırdı. Ondan önce de Quaresma tabii. Ama sonuçta Beşiktaş 1 puanı kesinlikle hak etmişti. Onu da son saniyede buldu.

Reklam
Reklam

ERMAN TOROĞLU - SABAH

Dün gece Beşiktaş mağlubiyeti hak etmedi. Eğer doğru kadro ile çıkarılır, doğru idare edilirse bu Beşiktaş bu Benfica'yı da orada yener, bu Benfica'yı İstanbul'da da yener. Ama nasıl? Kaleci Tolga. İyi çocuk ama Şampiyonlar Ligi'nde boş çocuk. Şimdi diyeceksiniz ki bana, "Ya kardeşim karşı karşıya topu çıkardı." Sen kalene bir tane gelen topta saçma sapan iş yapıyorsun, golü yediriyorsun. Takımının moralini bozuyorsun. Sonra top çıkarıyorsun. Beşiktaş, iki senedir ha bire kaleci alıyor. Şenol Güneş de oynatmıyor. O zaman kaleci almayın, paraları başka mevkiler için harcayın.

METİN TEKİN - SABAH

Talisca'nın oyunu anlatılırken tanıyanlar hep, "Hep uzaktan şutları vardır" cümlesini söylerdi. Bunun ne kadar doğru olduğunu bu kadar kritik bir anda bir kez daha gördük. Sadece gol için değil, oyun etkinliği olarak da ligdeki maçından daha iyi bir Talisca vardı. Hep tartışılır, 'Kiralık oyuncu kiralık oynadığı takıma karşı oynamalı mı, oynamamalı mı?' diye... Futbol öyle bir oyundur ki hiç kimsenin aklına gelmez bile o anda, ne oynayanın ne de rakibin. Bunu bir daha görmüş olduk.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: