Sporda Şiddet Bursa’da Tartışıldı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, yeni sezon öncesi sporda şiddet konusunu ele aldı. Emniyet Müdürlüğü Ali Osman...

Bursa Emniyet Müdürlüğü, yeni sezon öncesi sporda şiddet konusunu ele aldı. Emniyet Müdürlüğü Ali Osman Kahya, sporda şiddetin mutlaka önlenmesi gerektiğini söyledi.

“Spor Müsabakalarında Şiddete Etki Eden Faktörler ve Çözüm Önerileri” konulu panel Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya, Emniyet Müdürlüğü Ali Osman Kahya’nın yanı sıra Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadri Şankaya, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bölükbaşı, Tofaşspor ve Oyak Reault kulüp temsilcileri, amatör kulüp yöneticileri ve taraftarlar katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantının açılışında konuşan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, konunun sadece Bursa ile ilgili olmadığını, bütün Türkiye’yi ilgilendirdiğini dile getirdi. “Bu şiddetin mutlaka önlenmesi lazım.” diyen Kahya, Mustafa Kemalpaşa’da bir büfenin yağmalanması sırasında büfe sahibinin saldırısı sonucu bir taraftarın öldüğünü hatırlattı.

Herkesin konunun çözümü için bir şeyler yapması gerektiğine dikkat çeken Emniyet Müdürü Kahya, “Samimi olarak hepinizin görüşleri bizim için çok önemli. Bizimde hatalarımızı vardır. Bunları söylerseniz biz kendimizi düzeltmeye hazırız.” dedi.
Kahya, panelin sonuç bildirgesinin Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderileceğini ifade etti.

“AĞIR ŞİDDET EYLEMİ OLMAYAN BİR YIL OLDU”

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Oktay Yıldızer ise şiddet yasasıyla ilgili Bursa’da geçen sezon 35 kişiye işlem yapıldığını ve bunların 25’ine spordan men cezası verildiğini kaydetti. Bursa’da oynanan maçlarda 14 deplasman takımı taraftarına da işlem yapıldığını hatırlattı. Yıldızer, bu sene küçük olaylar olduğunu ama çok ağır şiddet eylemi olmayan bir yıl geçirildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bölükbaşı da kulüp olarak bu konuda sıkıntıları olmadığını söyledi. Şampiyon olunan dönemde taraftarların fair play ödülüne layık görüldüğünü ve örnek olduğunu kaydetti. Fenerbahçe ile geçen sezon oynanan kupa maçında da mağlup olunmasına rağmen fair play örneği sergileyerek alkış aldığını hatırlattı.

“BİZİ ŞAMPİYON YAPAN TARAFTARIMIZDIR”

Taraftarlardan gurur duyduklarını ifade eden Bölükbaşı, şöyle konuştu: “Bizim taraftarımız Türkiye’ye mal olmuş bir taraftar. Avrupa kupalarına gittiğimizde de adlarından söz ettirdiler. Zaman zaman şiddet görüntüleri oluyor. Bunlara biraz daha dikkat edeceğiz. Olumlu görüntüler bizi daha çok memnun ve mutlu ediyor. Biz örnek olacağımızı düşünüyoruz. Taraftarımızı çok seviyoruz. Taraftarımıza çok güveniyoruz. Bizleri şampiyon yapan, ardından üçüncü ve beşinci yapan da onlardır. İstedikleri zaman istedikleri şovu yapıyorlar, şiddet yapmıyorlar. Biz kendilerinden çok razıyız. Onlara çok çok teşekkür ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: