Sporla Yaşa Projesi Başarıya Ulaşıyor

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 3 yıl sürecek olan ‘Sporla...

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün 3 yıl sürecek olan ‘Sporla Yaşa’ projesi kapsamında eğitim gören 274 dezavantajlı çocuk arasından seçilerek Polonya'ya gönderilen 4 çocuk Türkiye'ye döndü.

Adalet Bakanlığı, Adnan Menderes Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 2’si kız 4 dezavantajlı çocuk Türkiye’yi temsilen, UEFA tarafından Polonya'nın Wroclaw şehrinde düzenlenen Euro 2012 olimpiyatlarının çocuklara yönelik devamı niteliğinde olan ‘Healt Eurocamps 2012’ etkinliklerine katılan ancak yapılan spor etkinlikleri sırasında ayağından sakatlanarak geri dönen Melisa Aydın'ı evinde ziyaret eden Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya ve Cumhuriyet Savcısı İlkay Özçelik ile Nazilli Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Özgür Bozat, genç kızın ailesine de geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, lise öğrenimini yarıda bıraktığı Melisa'yı okuması için girişim başlattılar.

Reklam
Reklam

'ZOR ŞARTLARDA YÜRÜTÜLEN PROJE'

Polonya'da yapılan ve 50 ülkeden 100 çocuğun katıldığı Wroclaw şehrinde düzenlenen ‘Healt Eurocamps 2012’ etkinliklerinde futbol oynarken dizinden sakatlanarak Türkiye'ye erken dönen Melisa Aydın'ı evinde ziyaret eden Başsavcı Doğan Kaya, “Bu proje büyük zorluklar içerisinde yürütülüyor. Melisa'nın ayağını inciterek dönmesi bizleri üzdü ama en kısa sürede iyileşerek normal yaşamına dönecek. Amacımız burada bir sporcu yetiştirmek değil. Bu çocuklarımızın proje ile kendilerini yetiştirerek yarın daha iyi birer vatandaş olmalarını sağlamaktır. Biz sadece bu çocuklarımıza ilgi, şefkat ve alaka göstererek kuralları, ne yapmalarını anlatarak yol gösteriyoruz. Türk vatandaşı olmanın kurallarını, saygıyı, sevgiyi gösteriyoruz. Bu sayede başarı zaten kendiliğinde geliyor. Çok zor şartlarda yürüttüğümüz bu projede sıfır bütçe ile kurumlar arası işbirliğinin önemi çok büyük” dedi.

İNGİLTERE VE BULGARİSTAN’DAN TEKLİF

Öte yandan Sporla Yaşa projesine benzer bir projenin de İngiltere’de yapıldığını öğrendiklerini ifade eden Başsavcı Kaya; “Federasyon yetkilileri ile görüştük. İngiltere tarafından uluslararası işbirliği yapılması için bir işbirliği teklif aldıklarını ifade ettiler. Bu konu ile ilgili görüşmelerimiz olacak, ayrıca başarılı bu dört çocuğumuzu Bulgaristan'da transfer etmek için teklifte bulundu. Şimdiki hedefimiz projeyi hızlandırarak daha da geliştireceğiz. TFF bu konuda 'Sizinle ilgileniyoruz, dikkat çektiniz, destek vereceğiz' anlamında bize büyük destek veriyor. Bu projeyi daha da geliştirerek her alanda ortak bulup sadece bu 274 çocuğumuzu değil topluma kazandırılmayı bekleyen tüm çocuklarımıza sahip çıkacak projeler üreteceğiz. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili çalışmalarımız başlayacak. Melisa ve diğer arkadaşlarının da hem sporcu olarak yetişmesi hem de eğitimine devam etmesi için gerekli girişimlerde bulunarak destek vereceğiz" dedi. Melisa'nın başarılı bir sporcu olmasına rağmen lise eğitimine ara verdiğini öğrenen Başsavcı Kaya; “Türkiye'deki en şanslı çocuklardan birisin. Şans kapıyı bir kez çalar. Polonya'da da başarılı bir grafiğin olmuş. Bu fırsatı iyi değerlendir ve hayatını sporla yaşarken eğitimini de kesinlikle tamamla” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: