Sporting Lizbon Zeegelaar'ı transfer etti

2012-14 yılları arasında Elazığspor'da forma giyen ve bordo beyazlı takımda tutunamadığı için bedavaya gönderilen Hollandalı kanat oyuncusu Marvin Zeegelaar, 45 milyon Euro serbest kalma bedeliyle Sporting Lizbon'a transfer oldu.

Bir dönem Elazığspor'da da oynayan Zeegelaar, 45 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi ile Sporting'e transfer oldu.

Futbola Ajax altyapısında başlayan ve bir dönem Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor'da da forma giyen Marvin Zeegelaar, sürpriz bir transfere imza attı.

Elazığspor'da tutunamayan ve bonservis bedeli olmadan kulüpten ayrılan 25 yaşındaki kanat oyuncusu Portekiz devi Sporting Libson'a transfer oldu. Sporting ile 4.5 yıllık uzun vadeli bir sözleşme imzalayan Marvin Zeegelaar'ın sözleşmesindeki serbest kalma maddesi de bu transferin en çok konuşulan noktalarından oldu. Sporting Kulübü 25 yaşındaki oyuncunun sözleşmesine ''45 milyon euroya serbest kalır'' maddesi koydurdu.

Reklam
Reklam

Marvin Zeegelaar, Elazığspor'dan ayrıldıktan sonra bir süre kulüpsüz kalmış, daha sonra Rio Ave'nin yolunu tutmuştu. Zeegelaar imza sonrasında ''Sporting gibi bir kulüpte transfer olarak bir hayali gerçekleştirdim. Korkmuyorum. Bana verilen şansı kullanmak için çok çalışacağım'' açıklamasını yaptı.

ZEEGELAAR KİMDİR?

Marvin Zeegelaar (d. 12 Ağustos 1990, Amsterdam), Hollandalı futbolcu. Portekiz Süper Ligi ekiplerinden Rio Ave takımında forma giymektedir.

Zeegelaar, birkaç amatör kulüpte oynadıktan sonra Volendam'da antrenmanlara başladı. 2006 yılında Ajax'ın altyapısına entegre oldu. Ajax ile ilk maçına 12 Kasım 2008'de Volendam karşısında çıktı.[1] 2010-11 sezonunun ikinci yarısında Eredivisie ekibi Excelsior'a kiralandı. Sezon sonunda ise takımdan ayrıldı ve Espanyol ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Espanyol'da fazla şans bulamayan Zeegelaar, 2012-13 sezonu başında Süper Lig ekiplerinden Elazığspor ile anlaştı.

Süper Lig'in 18. haftasında, deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçında Gökhan Gönül ile girdiği tartışma sonucu kırmızı kart gördü. 2013-14 yaz transfer döneminin bitimine 2 saat kala İngiltere 2. Ligi ekiplerinden Blackpool FC'a yarım sezonluğuna kiralandı. İngiltere'de Championship liginde mücadele eden bu takımda ilk maçına 30 Kasım 2011'de maçın 90. dakikasında Sheff Wed karşısında çıkan Zeegelaar, diğer maçına ise 21 Aralık 2013 tarihinde Burnley karşısında çıktı. Bu takımda sadece 2 maçta forma giyen oyuncu toplamda 14 dakika sahada kaldı ve 2013-14 ara transfer döneminde takımına geri döndü. İlk maçına ise Türkiye Kupası'nda 1-0 kazanılan Galatasaray maçında çıktı. 06.08.2014 tarihinde Rio Ave takımıyla anlaştı.

Reklam
Reklam

Emir Kujovic de Elazığspor'da tutunamamış, İsveç'te kral olmuştu!

Kayseri ve Elazığ formalarıyla Türkiye'de vasat bir görüntü çizen Kujovic, gol kralı olduğu İsveç'te adını Zlatan Ibrahimovic'in yanına yazdırmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de üç yıl top koşturan Karadağ asıllı İsveçli forvet Emir Kujovic, yeni takımında patlama yaptı. İsveç 1. liginde geçen ay sona eren 2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak büyük bir sürprize imza atan Norrköping takımının başarısındaki en önemli pay sahibi olarak gösterilen 27 yaşındaki futbolcu otoriteleri kendisine hayran bıraktı.

Göteborg'un üç puan önünde ipi göğüsleyen ve 23 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan mavi-beyazlı ekibin formasıyla harikalar yaratan Kujovic, 21 gol attı 5 de asist yaptı. Ligde gol krallığına ulaşan deneyimli futbolcu, İsveç'te 2015 yılının en çok öne çıkan sporcularından bir tanesi olarak çeşitli ödüllere layık görüldü.

İbrahimovic'in partneri olacak

Reklam
Reklam

Karadağ asıllı İsveçli forvetin sergilediği performansla, kendisine yeni bir fırsat doğurduğuna da dikkat çekildi. EURO 2016 finallerinde yer alacak takım da, yıldız golcünün yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Bugüne dek milli takımda tercih edilen isimler arasında yer almayan oyuncunun, İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren tarafından Fransa'nın ev sahipliğindeki turnuvaya götürüleceği belirtiliyor. 4­4­2 şeklinde sahaya dizilen Vikingler'in ileri ikilisinin Ibrahimovic­-Kujovic şeklinde olacağı dillendiriliyor.

Emir Kujovic 2010 yılının Ekim ayında Kayserispor'a imza atarak Türkiye serüvenini başlatmıştı. Süper Lig'de 2010­11 sezonunda 12 maçta forma giyen futbolcu 4 gole imzasını attı. Bir sonraki sezonu da sarı­kırmızılı forma ile geçiren Kujovic 2011­12'de ise 8 lig 2 kupa olmak üzere 10 kez fileleri havalandırdı. 2012­13 sezonunda ise hem Kayseri i hem Elazığspor formaları giyen oyuncu gol atamadı ve ardından İsveç'in yolunu tuttu. Kayseri ve Elazığ formalarını 41 kez giyen oyuncu toplamda 14 gol attı.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: