“Spot” dünyanın en iyi 100 icadından biri

Kullanımı "gazeteciler" için de önerilen “spot” dünyanın en iyi 100 icadı arasında

Time dergisi dağcılar, macera sporlarıyla ilgilenenler, çocuklar, Alzheimer hastaları tarafından yer belirleme amaçlı kulanılan kişisel takip ve güvenlik cihazını dünyanın en iyi 100 icadı arasında gösterdi.

Time 1923 yılından buyana insanlığa en çok yarar sağlayan ve günümüz teknolojisine öncü olan icatların listesini oluşturdu. Bu icatlar arasında 2009 yılında Globalstar tarafından piyasaya sunulan ve çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan "Spot Kişisel Takip ve Güvenlik Cihazı" da yer aldı. Cihazla birlikte hayati tehlike durumunda dünyanın hemen her yerinde acil yardım birimlerinden tek tuşla yardım istenebiliyor. Acil yardım kuruluşlarının yanı sıra cihaza kaydedilen 10 kişiye yardım talebi ve iyi olduğunuzu dair mesaj bildirilebiliyor. Öte yandan cihazın takip konumunu açtığınızda her 10 dakikada bir gönderilen sinyallerle internet haritaları üzerinden yetki verdiğiniz herkes sizi rahatlıkla takip edebiliyor.

Reklam
Reklam

-KULLANMASI ÖNERİLENLER ARASINDA "GAZETECİLER" DE VAR!-

Dağcılar, macera sporcuları, kayakçılar, dalgıçlar, pilotlar, gazeteciler, bisiklet ve motorsiklet tutkunları, avcılar, kampçılar, balıkçılar ile sık seyahat edenler potansiyel Spot kullanıcıları arasında bulunuyor. Bunların yanı sıra çocuğunuzu okula gönderirken çantasına izleme modu açılmış bir şekilde cihazı koyduğunuzda gittiği her yeri takip edebileceğiniz gibi, ailesinde alzheimer ya da benzeri hastaları bulunan kişiler için de bu cihazın yarar sağlayabileceği düşünülüyor. (ANKA)