Spreyle Köpek Ve Bekçileri Etkisiz Hale Getirip 80 Küçükbaş Hayvanı Çaldılar

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 4 köpeği ve 2 bekçiyi spreyle etkisiz hale getiren hırsız ya da...

Bursa'nın Karacabey ilçesinde 4 köpeği ve 2 bekçiyi spreyle etkisiz hale getiren hırsız ya da hırsızlar 80 küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı.

Olay Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Canbaz köyünde meydana geldi. Canbaz köyü girişindeki Osman Çavuş’a (71) ait ahıra gece 02.00 sularında gelen hırsızlar önce spreyle 4 köpeği ardından bekçilik yapan Ahmet (25) ve Recep (28) Çavuş’u etkisiz hale getirerek 80 küçükbaş hayvanı alarak kayıplara karıştı.

Sabah saatlerinde hırsızlığın farkına vardıklarını anlatan ailenin en büyük oğlu Mustafa Çavuş, olayı hemen jandarma bildirdiklerini söyledi. MOBESE görüntülerden Bursa’ya hayvan yüklü bir kamyonun gittiğinin tespit edildiği bilgisini aldıklarını anlatan Çavuş, ‘Ancak markası, modeli belirlenen kamyona Bursa içinde henüz rastlanmadı. Hayvanları nasıl çıkarmışlar, nasıl yükleme yapmışlar bir ize rastlamadık. Hayvanları beğenerek seçmişler hayvanları, beğenmedikleri 11 hayvanı geri bırakmışlar. Bu başımıza gelen üçüncü hırsızlık. Daha evvel de köpekleri zehirleyerek çalmışlardı. Bu defa da önce elektriği kesmişler ardından kardeşlerim ve bekçi köpekleri spreyle etkisiz hale getirmişler. Sabah kalktığımızda kardeşlerim ilacın etkisiyle hasta gibiydi. Hayvancılıkla geçiniyoruz. Hasta olan babam olayın etkisiyle daha da kötüleşti ve hastaneye kaldırdık. Yetkililerin bir an önce çalınan hayvanlarımızı bulmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
Öte yandan jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: