Srebrenitsa katliamına bir tepki de Bursa Barosu’ndan

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Srebrenitsa katliamının 16. yıldönümünde, şehit edilen 8 bin 372 Boşnak...

Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, Srebrenitsa katliamının 16. yıldönümünde, şehit edilen 8 bin 372 Boşnak vatandaşını anmak ve katliamı protesto etmek amacıyla, Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret etti.
Ziyarete; Bursa Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, Ahenk Hukuk Derneği, Hukuki Araştırmalar Derneği üyeleri ile Bosna Hersek kökenli Bursalı vatandaşlar katıldı. Birkan, ziyarette, Konsolos İdari Sekreteri Adnan Mumiç’e, acılarını paylaştıklarını belirtti. Birkan, konuşmasında şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“16 yıl önce Srebrenitsa’da katledilen 8 binden fazla Müslüman kardeşimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Katliamı protesto etmek için bugün buradayız. Bu katliama neden olan zalimlerden hesap sorulmalıdır. Başta Bosnalı kardeşlerimiz olmak üzere, Bursa’da yaşayan Bosna Hersek kökenli vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyor, onlarla birlikte olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

“GAZZE’YE DE DİKKAT ÇEKTİ”
Srebrenitsa katliamının, son yüzyılın en büyük katliamlarından biri olduğuna vurgu yapan Birkan, buna sebep olanların yanına kâr kalmaması için uluslararası hukukun işlemesi gerektiğini dile getirdi. Srebrenitsa’da yapılan katliamın yanı sıra bugün de aynı olayların Gazze’de yaşandığına dikkati çeken Zekeriya Birkan, uluslararası kamuoyunu, daha geç olmadan yaşanan bu soykırımın biran önce son bulması adına göreve çağırdı.
Son olarak, Bosna halkının her zaman yanında olduklarını hatırlatan Birkan, ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlara da baş sağlığı diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz