SRI International Dünya Başkan Yardımcısı Steve Ciesinski:

İSTANBUL (A.A) - Stanford Research Institute (SRI) International Dünya Başkan Yardımcısı Steve Ciesinski, Ar-Ge'nin daha da desteklenmesiyle birlikte gelişmekte olan

İSTANBUL (A.A) - Stanford Research Institute (SRI) International Dünya Başkan Yardımcısı Steve Ciesinski, Ar-Ge'nin daha da desteklenmesiyle birlikte gelişmekte olan ülkelere ABD de dahil olmak üzere birçok ülkeden yatırım geleceğini belirtti.

Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Stratejisi ve Yol Haritası Geliştirme Projesi tanıtım toplantısında konuşan SRI International Dünya Başkan Yardımcısı Steve Ciesinski, SRI'ın kamu kuruluşları, kalkınma ajansları, ticari işletmeler, vakıflar ve diğer kuruluşlar için sponsor desteğiyle Ar-Ge çalışmalarında bulunan bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir araştırma enstitüsü olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Ciesinski, "SRI, farklı özellikleriyle pazara yenilik getirmekte ve yeni girişimler yaratmaktadır. 66 yıldır dünyadaki inovasyon hareketinin kurumsallaştırılmasında öncülük yapmaktadır" dedi.

1946 yılında Stanford Araştırma Enstitüsü olarak Stanford Üniversitesi tarafından kurulan SRI'ın, 1970 yılında üniversiteden resmi olarak ayrıldığını ve 1977 yılında ismi SRI International ismini aldığını anlattı.

-HD TV, ultrasonik görüntüleme, uzak mesafe veri transferi ile pc ve mouse'u geliştirip ticarileştirdi-

Ciesinski, "Dünyanın önde gelen bağımsız Ar-Ge kuruluşlarından olan SRI International'ın faaliyetleri araştırma-geliştirme, proje üreticiliği ve idareciliği, ürün lisansları ve danışmanlık hizmetlerinden oluşmaktadır. Kurumun teknoloji ticarileştirme başarıları arasında internetin ilk uygulayıcısı olarak uzak mesafe veri transferini gerçekleştirmek, pc ve mouse'un geliştirilip ticarileştirilmesi, tıpta kullanılan DaVinci Sistemi, ultrasonik görüntüleme, HD TV, İletişimde Siri Uygulaması ve Disneyland konsepti ile yapay zeka (AI) platform projeleri sayılmaktadır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gelişmekte olan ülkelerin girişimcilik konusunda ilerleme kaydettiğine dikkati çeken Ciesinski, "Gelişmekte olan ülkeler küresel düşünmek zorundadır. Bu ülkelerde girişimcilik zaten mevcut, Ar-Ge'nin daha da desteklenmesiyle birlikte bu ülkelere ABD de dahil olmak üzere birçok ülkeden yatırım gelecektir" şeklinde konuştu.

Toplantıda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise, yerele ait özellikleri kullanarak oluşturulan ürünlere daha yüksek katma değerler katarak, onları uluslararası düzeye taşıdıklarını söyledi.

Ciesinski, "Türkiye'de girişimcilik, pratik zeka, yeni fikir zaten var. Ama bunları hayata geçirmek ve ticarete dönüştürmek konusunda sıkıntı var. Bu durumu SRI'ın tecrübeleriyle ortadan kaldıracağız. Büyük projelere SRI ile destek bulacağız" diye konuştu.

Muhabir: Murat Birinci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: