Sri Lanka, Yatırım Için Türk Işadamlarını Bekliyor

Sri Lanka'nın Türkiye Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, ülkesinde yabancı yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlandığını belirterek, Türk işadamlarını...

Sri Lanka'nın Türkiye Büyükelçisi Bharathi Wijeratne, ülkesinde yabancı yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlandığını belirterek, Türk işadamlarını ülkesine davet etti.

Bharathi Wijeratne, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD)’nin organize ettiği ülke tanıtım programına katıldı. Tarihi, sosyolojik ve kültürel bağlar içerisinde oldukları Türkiye’den, ülkelerine yatırımın, yok denecek düzeyde olduğunu ifade eden Wijeratne, “Biz ülkemizde, Türk yatırımcıları görmek istiyoruz. Enerjiden tekstile, gıdadan inşaata kadar sanayi olgusunun söz konusu olduğu her alanda, yatırıma ihtiyacımız bulunmakta. Gaziantep gibi gelişmiş bir ilin sanayicilerini ülkemize davet ediyoruz. Özellikle TUSKON üyelerini, dolayısıyla HÜRSİAD üyelerini ülkemizde görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yabancı yatırımcılara büyük kolaylıklar sağladıklarını ifade eden Wijeratne, belli bir limit üzerindeki yatırımları 2 yıl süresince vergiden muaf tuttuklarını belirtti.

İşçiliğin de çok ucuz olduğuna dikkat çeken Wijeratne, Sri Lanka’da önemli yatırım imkânlarının yer aldığını, sanayicinin hizmetine sundukları enerjiden, ‘sembolik’ denilebilecek tutarda kullanım bedeli alındığını vurguladı. Yabancı yatırımcıların ülkeye giriş yapacak ekipman, teçhizat ve üretim makinelerinden gümrük vergisi alınmadığını ifade eden Wijeratne, Sri Lanka’daki yatırım imkanlarını yerinde gözlemleyebilmek için HÜRSİAD’lı işadamlarını ülkesine davet etti.

HÜRSİAD Başkanı ve TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Fincan da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fincan, konuk büyükelçinin gezi davetine katılma sözü verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: