SSK hastalarına müjde

BURSA (İHA) - Sosyal Sigortalar Kurumu'nun, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne olan 7 trilyon liralık borcu için ödeme planı hazırlandığı bildirildi. Üniversite ile SSK yetkilileri arasında Cuma günü yapılacak nihai toplantıdan sonra SSK'lı hastalarının fakültede yeniden tedavi edilmelerine başlanacak.

Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Manavoğlu, her iki kurumun niyet olarak uzlaştıklarını, son toplantıdan sonra konunun mali yönünün çözüleceğini söyledi. Manavoğlu, SSK'nın Tıp Fakültesi'ne olan borcunun yaklaşık 7 trilyon liraya ulaştığını belirterek, "Çığ gibi büyüyen bu miktara dayanabilmek mümkün değil. Bu yüzden bir an önce problemin giderilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

SSK'lı olup da acil, nakli risk doğuran ve diyalize bağlanması gereken hastaların fakültede tedavi edildiğini belirten Manavoğlu, "Şu anda bir iyi niyet adımı daha attık. Sevk işlemi sona ermiş SSK'lı hastaların da tedavilerine başladık. Bu hastalarımız da daha fazla mağdur olmadan Tıp Fakültesi'nde tedavilerine devam edebilecekler" diye konuştu.

Prof. Dr. Osman Manavoğlu, her iki kurum yöneticilerinin Cuma günü Uludağ Üniversitesi'nde bir toplantı yaparak, konunun mali boyutlarını çözüme bağlayacaklarını bildirdi.